Merlin’s Quest

Toverland | 1 reactie

[mrp_rating_result rating_form_id="2" no_rating_results_text="Deze attractie is nog niet beoordeeld. Wees de eerste!" show_rich_snippets="true"]

Ga op zoek naar de bron van eeuwig leven

In de boatride Merlin’s Quest kun je genieten van een 12 minuten durende boottocht door de wateren van Avalon. In de attractie ga je op zoek naar de zogeheten ‘Tir na nÓg’, de bron van het eeuwig leven. Tijdens de tocht vaart de boot een ruïne binnen. In dit zogeheten darkride-gedeelte zou deze bron zich zomaar eens kunnen bevinden. De boat ride is een attractie voor het hele gezin. Je zult er je ogen uitkijken. Dit maakt de trip ook zo speciaal. Er valt veel te zien en de er is goed nagedacht over het thema. Dit uit zich in een fantastische rit waarin veel te zien is. Twee boten zijn tevens geschikt voor mindervaliden. Merlin’s Quest wordt gebouwd door het Duitse MACK Rides. Dit familiebedrijf bouwde eerder ook spinning coaster Dwervelwind en boomstamattractie Backstroke in Toverland.

Merlin’s Quest is de rondvaartattractie in Toverland. De attractie zal in 2018 openen in het themagebied Avalon. De attractie zal in het teken staan van de mythologie rondom Merlijn de Tovenaar.

Het stationsgebouw van Merlin’s Quest bevindt zich in het zuidoosten van het themagebied. De boten zullen via diverse riviertjes de grote vijver in het midden van het themagebied oversteken om richting het stationsgebouw van de achtbaan Fenix te varen. Wat de rit nog extra speciaal maakt is dat hij de achtbaan steeds kruist. Je krijgt een goeie indruk van de rest van het themadeel door met deze boot mee te varen. De boten zullen door meerdere ruimtes in de kelder van het stationsgebouw varen. Hierdoor heeft Merlin’s Quest een kort darkridedeel, de eerste van Toverland. Na het verlaten van het stationsgebouw varen de boten in de buitenlucht terug naar het station.

De veertien boten leggen in totaal 430 meter af. Over deze afstand doen ze in totaal twaalf minuten. Dat komt neer op ongeveer 2,15 km/u. De boten zullen zich individueel van elkaar voortbewegen doordat er een stroomversnelling in de vaargeul bevindt.

Je vindt Merlin’s Quest in het gebied “Avalon” van Attractiepark Toverland.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/yTE_cezCX68?rel=0&showinfo=0" frameborder="0" gesture="media" allow="encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Pretpark vergelijker - intensiteit attractie

Intensiteit: Rustig

Pretpark vergelijker - type attractie

Soort attractie: Tour

Pretpark vergelijker - minimale lengte

Minimale lengte: 80

Pretpark vergelijker - maximale lengte

Maximale lengte: 220

[mrp_rating_form rating_form_id="2"]

1 Reactie

  1. Dobie

    Leuke en vooral mooie attractie. Lekker dobberen 😀

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *