Wil je graag met het hele gezin naar een leuk pretpark, maar dan wel het liefste in de buurt? Dan ben je hier aan het juiste adres. We kunnen ons namelijk heel goed voorstellen dat het met een stel kleine kinderen niet bepaald praktisch is om vanuit Groningen naar Kaatsheuvel te moeten rijden voor een dagje Efteling. Alhoewel er ook voldoende mogelijkheden zijn om gezellig te blijven overnachten, is het voor meesten toch wat fijner om een geschikt pretpark te vinden dat wat dichter in de buurt is. Speciaal daarom hebben wij maar liefst 3 tips voor je, waarmee het vinden van een leuk pretpark op overbrugbare afstand een stuk eenvoudiger wordt.


Welke type pretpark in de buurt zoek je?


Ben je op zoek naar een pretpark in de buurt, dan is het wel handig te weten wat je precies zoekt. Zo is het een heel verschil of je nu op zoek bent naar een indoorspeeltuin voor je kinderen van 4 en 6 of naar een pretpark waar allemaal achtbanen te vinden zijn, zoals in Walibi Holland bijvoorbeeld. Bepaal dus vooraf wat je zoekt, zodat je op basis daarvan een selectie kunt maken van pretparken die aan je wensen en eisen voldoen. We kunnen je verzekeren dat dit het een stuk gemakkelijker zal maken.


Hoever wil je maximaal rijden?


Waar een uur rijden voor de één ‘om de hoek’ is, is dit voor de ander bijna een wereldreis. Het is dus belangrijk om voor jezelf een afweging te maken qua maximale afstand die je wilt rijden, zodat je hier rekening mee kunt houden. Zo kan het zijn dat je kinderen bijvoorbeeld niet veel langer dan een minuut of veertig in de auto kunnen zitten of dat je niet goed in het donker kunt rijden. Vooral in de wintermaanden, waarbij het rond de klok van 16.00 uur langzaam schemering begint te worden, is het dus wel handig hier rekening mee te houden.


Wat is je budget?


Waar je voor het ene pretpark 15 euro betaalt, is de entree van de grotere pretparken vaak een stuk hoger. Omdat niet iedereen hetzelfde te besteden heeft en een dagje met het hele gezin flink prijzig kan zijn, is het verstandig alvast na te denken over je budget. Zo voorkom je dat je straks een leuk park hebt gevonden, maar waarvan het entree eigenlijk veel duurder is dan je kunt missen. Om het enigszins betaalbaar te houden, is het wel handig je eigen koelbox of tas mee te nemen met eten en drinken, aangezien ook dit op de meeste parken aan de prijs kan zijn.


Bonus tip! Houd acties in de gaten

Niet alleen supermarkten, maar ook bijvoorbeeld Kruidvat biedt regelmatig toegangskaarten aan tegen enorme scherpe prijzen. Zo kan het dus zomaar zijn dat je ineens wel de mogelijkheid hebt om naar een pretpark te gaan, wat anders simpelweg te duur is. Naast de korting op de toegang, zijn er ook vaak combi kortingen, waarbij je de treinreis bijvoorbeeld voor een gereduceerd bedrag kunt bijbestellen, zodat je de kosten voor de auto niet hebt.