Bobbejaanland - Dreamcatcher - Pretpark Vergelijker.nl

Dreamcatcher

Bobbejaanland | 2 reacties

[mrp_rating_result rating_form_id="2" no_rating_results_text="Deze attractie is nog niet beoordeeld. Wees de eerste!" show_rich_snippets="true"]

Bungelende beentjes

In de Dreamcatcher beleef je de spannendste dromen als een echte indiaan. Voel de adrenalineboost tijdens een vlucht in deze rollercoaster. Maar pas op: in deze droomattractie blijf je niet met beide voeten op de grond.

De achtbaan werd in 1987 geopend onder de naam Air Race en had toen miniatuur vliegtuigjes als karretjes. Dreamcatcher is één van de enige drie hangende achtbanen gebouwd door Vekoma en bevat geen inversies. In 2006 werden de vliegtuigtreinen vervangen door andere treinen die lijken op die van een omgekeerde achtbaan maar welke nog wel zijwaarts kunnen bewegen. Het was de vierde hangende achtbaan ooit gebouwd sinds de moderne achtbaan werd geïntroduceerd, en de eerste in Europa. Sinds de sluiting van Big Bad Wolf in Busch Gardens Williamsburg in 2009 is Dreamcatcher de oudste nog werkende hangende achtbaan ter wereld.

De baan heeft een topsnelheid van 45 kilometer per uur. Deze relatief rustige rit maakt de baan ook geschikt voor jonge kinderen zoals veel van de achtbanen in Bobbejaanland. De baan zelf is 600 meter lang en de trein doet er 2:44 min over om het parcours te voltooien. Het hoogste punt van de Dreamcatcher is 25 meter wat dan best wel weer hoog is voor een achtbaan die maar 45 kilometer per uur gaat. Door de langzame snelheid en de hoge en lange baan duurt de rit dus wel relatief lang! De achtbaan kan 1220 bezoekers per uur verwerken.

De Dreamcatcher is één van de achtbanen van Bobbejaanland.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/SzFljC6T6AA?rel=0&showinfo=0&start=27" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Pretpark vergelijker - intensiteit attractie

Intensiteit: Matig

Pretpark vergelijker - type attractie

Soort attractie: Achtbaan

Pretpark vergelijker - minimale lengte

Minimale lengte: 110

Pretpark vergelijker - maximale lengte

Maximale lengte: 220

[mrp_rating_form rating_form_id="2"]

2 Reacties

  1. themparkfan

    Leuke gave achtbaan 🙂 🙂

    Antwoord
  2. Dreamcatcher

    Te gekke achtbaan. Blijft een snelle topper in Bobbejaanland. Als je hier bent, zeker even de moeite nemen om de Dreamcatcher te checken!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *