Bobbejaanland - Okidoki - Pretpark Vergelijker.nl
[mrp_rating_result rating_form_id="2" no_rating_results_text="Deze attractie is nog niet beoordeeld. Wees de eerste!" show_rich_snippets="true"]

Achtbaan voor de kleinste bezoekers!

Stap met het hele gezin in de Okidoki trein en geniet van deze vrolijke achtbaan in Bobbejaanland! Ook de allerkleinsten kunnen hier het avontuur van een echte rollercoaster meemaken. Spannend!

De Okidoki is een attractie voor jong kinderen en gezinnen. Als maximaal 20 personen in de trein met clownthema gestapt zijn, worden de beugels vergrendeld. Door middel van aandrijfwielen word de trein in beweging gebracht richting lifthill. Met deze bijna geruisloze lifthill word je tot een hoogte van ongeveer 17 meter gebracht. Met een verrassende snelheid duik je naar het water toe en later het wandelpad over. Aan de overkant van het pad rijdt de trein door een butterfly-element en zoef… alweer wordt het wandelpad overgestoken. Nog even op en neer langs de rand van de vijver, nog eens draaien en de trein word door de magnetische remmen gegrepen. Zachtjes rolt de trein het station binnen en komt hij tot stilstand.

De baan gaat op zijn topsnelheid 58 kilometer per uur en dit maakt hem een geschikte familie achtbaan. Niet te snel en niet te langzaam. Leuk dus voor het hele gezin. De totale lengte van de achtbaan is 436 meter. Hier doet de trein 1 minuut en 2 seconden over om te voltooien. Dit is vrij kort. De achtbaan kan 1285 bezoeker per uur aan. Op deze pagina vind je alle andere achtbanen van Bobbejaanland.

De Okidoki kreeg een clownthema mee om goed aan te sluiten bij het nabijgelegen Kinderland. Bij opening heette deze achtbaan nog gewoon “Junior Coaster”, de naam die ook Vekoma in zijn catalogus aan dit type achtbaan gaf. De werktitel voor Okidoki was “Vekoma Pipo”. De naam “Okidoki” werd pas vanaf 2005 officieel ingevoerd. De achtbaan was bij opening erg controversieel omwille van de geluidsoverlast voor de nabijgelegen woonwijk en de discussie of de attractie er al dan niet wettelijk stond.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/jTHq_-uYD3Q?rel=0&showinfo=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Pretpark vergelijker - intensiteit attractie

Intensiteit: Matig

Pretpark vergelijker - type attractie

Soort attractie: Achtbaan

Pretpark vergelijker - minimale lengte

Minimale lengte: 95

Pretpark vergelijker - maximale lengte

Maximale lengte: 220

[mrp_rating_form rating_form_id="2"]

1 Reactie

  1. Claire vd Bos

    Echt super dat mijn zoontje van 3 jaar oud (!) en net 100 cm deze echte achtbaan kon beleven. Hij kreeg er maar geen genoeg van. Wat een top achtbaan!!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *