Bobbejaanland - Revolution - Pretpark Vergelijker.nl

Revolution

Bobbejaanland | 1 reactie

[mrp_rating_result rating_form_id="2" no_rating_results_text="Deze attractie is nog niet beoordeeld. Wees de eerste!" show_rich_snippets="true"]

Lichtshow in de achtbaan

De revolutionaire lichteffecten dompelen je onder in een spektakel. Het contrast van de donkere ruimte met de lichteffecten doet je duizelen, de hoogtes en laagtes zetten je wereld op zijn kop. Aan een razende snelheid gaat het, je hebt de tijd niet om na te denken, om te gillen of om ‘ mama’te roepen. Zeg niet dat we je niet verwittigd hebben! In de Revolution in Bobbejaanland kun je genieten van de lichtshow die gegeven wordt! De baan is namelijk helemaal van lichten voorzien.

Revolution, dat is nostalgie ten top! Een enorme overdekte hal, met een basisbreedte van 50 op 50 m en een hoogte van 28 m, bestaande uit twee delen… een kern en een uitwendige ring. In de nok is een parabolisch filmscherm geïnstalleerd, met een diameter van 24 m. Op het scherm worden 70mm-beelden geprojecteerd. De sensatie word ondersteund door stereofonische klankopnamen vanuit een volledig gesynchroniseerd 16-kanalen systeem. Met de trein van 56 meter (de langste achtbaantrein ter wereld) die tot 60 personen per rit kan vervoeren, worden de bezoekers midden in de actie gekatapulteerd. De trein klimt in een spiraalbeweging naar de top om dan tegen een maximale snelheid van 50 km/h weer omlaag te suizen doorheen de natuurelementen.

De achtbaan is één van de achtbanen van het pretpark Bobbejaanland.

Revolution opende oorspronkelijk met twee parabolische schermen: één in de nok van het dak en één onderaan de centrale hal. Op de schermen waren twee 70mm-films te zien, die perfect met elkaar gesynchroniseerd waren. Kenmerkend aan deze film waren de mysterieuze klok, de tijdringen, het kindergezicht, de digitale klok en de explosies. Ook in de buitenring waren in de beginperiode heel wat projecties van vuur, brekend glas, tijdpoorten en tandwielen te zien. Heel wat projectoren in de buitenring begaven het echter door de trillingen van het gebouw en de effecten werden vervangen door gewone lichteffecten. In 1999 werd om diezelfde reden de projector in de nok van het dak (en dus ook het onderste parabolische scherm) verwijderd en vervangen door een krater.

De soundtrack van Revolution was in de beginjaren een naamloze soundtrack die werd geleverd bij de attractie. In 1998 werd deze soundtrack vervangen door een fragment uit Capriccio Italienne, een nummer van Tsjaikovski. Pas in 2005, na de digitalisering van de originele films door de nieuwe directie van Bobbejaanland, werd er gekozen voor ‘Bones on the beach’ van Michael Hoenig. Dit nummer was jarenlang de soundtrack van het broertje van Revolution, de Chaos in het Amerikaanse Opryland. In 2008 verdween de originele Revolution film uit de attractie en werd hij vervangen door een nieuwe film, maar ter gelegenheid van de 50ste verjaardag in 2011 keerde de film met de iconische klok op 27 augustus weer terug in de attractie, samen met de soundtrack ‘Bones on the beach’.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/N6IiogJHsEs?rel=0&showinfo=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Pretpark vergelijker - intensiteit attractie

Intensiteit: Matig

Pretpark vergelijker - type attractie

Soort attractie: Achtbaan

Pretpark vergelijker - minimale lengte

Minimale lengte: 100

Pretpark vergelijker - maximale lengte

Maximale lengte: 220

[mrp_rating_form rating_form_id="2"]

1 Reactie

  1. Doen

    Leuke donkere achtbaan rit. Gewoon doen!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *