Bobbejaanland - Speedy Bob - Pretpark Vergelijker.nl

Speedy Bob

Bobbejaanland | 1 reactie

[mrp_rating_result rating_form_id="2" no_rating_results_text="Deze attractie is nog niet beoordeeld. Wees de eerste!" show_rich_snippets="true"]

Links en rechts geslingerd worden

My name is Bob… Speedy Bob. En of hij snel is! Geen bocht is hem te scherp, geen helling te steil. Hou je goed vast, want je vliegt alle kanten op! Opgelet: niet voor watjes.

Speedy Bob is een snellopende achtbaan, die bestond uit twee Wilde Muis attracties van de firma Mack. Ze stonden naast elkaar opgesteld en hadden een gemeenschappelijk station. Tijdens de winterstop 2008 werd de linkerbaan verwijderd en verhuisde deze baan naar Parques de Atracciones in Madrid. Enkel de rechterbaan van Speedy Bob staat momenteel nog in Bobbejaanland.

De baan met een lengte van 373 m bestaat uit twee ronde pijpen met een diameter van 10,8 cm en een maximale dikte van 1,25 cm. Deze pijpen staan 80 cm uit elkaar en worden bijeengehouden door tussenliggende verbindingen. De rails rusten op pijlers. Op deze rails staan de wagentjes. Ze worden door middel van wielen boven, onder en langs de buitenzijde van de pijpen op de baan gehouden tijdens de rit.

De maximale snelheid van deze achtbaan is 45 kilometer per uur. De baan is dus vooral geschikt voor kinderen. Er rijden 4 treinen tegelijkertijd op de Speedy Bob. Hierdoor is de attractie in staat om 1120 bezoekers per uur te verwerken. De rit duurt in totaal 1:25 min. Het hoogste punt van de baan bevind zich op 14 meter.

De uitzonderlijke eigenschap van deze attractie is dat elke leeftijdsgroep geniet van een rit in de Wilde Muis. Ze hoort dan ook thuis in de categorie “gezinsattracties”. Speedy Bob was de enige dubbele Wilde Muis achtbaan in een pretpark in Europa! Wist je trouwens dat de torentjes met windhanen en de omheining van Speedy Bob een compensatie waren van constructeur Mack, om de te late levering van de attractie te compenseren?

De Speedy Bob is één van de achtbanen in Bobbejaanland.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/QwkI31wU7NQ?rel=0&showinfo=0&start=7" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Pretpark vergelijker - intensiteit attractie

Intensiteit: Matig

Pretpark vergelijker - type attractie

Soort attractie: Achtbaan

Pretpark vergelijker - minimale lengte

Minimale lengte: 110

Pretpark vergelijker - maximale lengte

Maximale lengte: 195

[mrp_rating_form rating_form_id="2"]

1 Reactie

  1. Martine van Adel

    Erg leuke achtbaan voor de kids lekker heen en weer in de bochtjes. Niks spannends maar voor de kleintjes erg leuk

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *