Bobbejaanland - Typhoon - Pretpark Vergelijker.nl
[mrp_rating_result rating_form_id="2" no_rating_results_text="Deze attractie is nog niet beoordeeld. Wees de eerste!" show_rich_snippets="true"]

De meeste spectaculaire achtbaan van Bobbejaanland!

Klaar voor een adrenalinekick? Houd je vast en 3, 2, 1… Go! De Typhoon neemt je mee door de looping van je leven, ongelofelijke dubbele schroeven en de allerscherpste afdaling van het land. Houd jij het nog vol?

Typhoon is een stationaire achtbaan die rust op een zelfdragend frame. Een wagentje vervoert 8 passagiers die in 2 rijen van 4 personen naast elkaar zitten. Na het station verlaten te hebben, word het treintje met een verticale lift omhoog getakeld tot de top van de 25 meter hoge toren. De inzittenden liggen hierbij vrijwel horizontaal in hun zitje. Boven aangekomen draait het wagentje in een korte bocht over de top om vervolgens aan de spectaculaire first drop te beginnen. Hierbij gaat het treintje met een hoek van 97° (verder dan loodrecht) met een enorme snelheid naar beneden. Na deze ongelooflijke val komt de eerste looping, gevolgd door 3 schroeven en een helix. Deze looping met een hoogte van ongeveer 19 meter heeft veel gelijkenissen met de  de voorganger van Typhoon. De wens van de familie Schoepen was dat de looping van Typhoon zou gebouwd worden op exact dezelfde plaats als die van Looping Star.

De Typhoon is de meest intensieve achtbaan van Bobbejaanland en misschien ook wel de enige achtbaan die leuk is voor achtbaan fans. De rest van de achtbanen van Bobbejaanland zijn erg rustig. De Typhoon heeft een maximale snelheid van 80 kilometer per uur. Deze wordt bereikt na de eerste vrije val. De baan is in totaal 670 meter lang. Hij doet er 1 minuut en 30 seconden over om deze te voltooien. Het hoogste punt is ruim 25 meter. De g-krachten zijn enorm hoog. Je zult g-krachten ervan van 5 g! De baan is in staat om 1400 bezoekers per uur te verwerken.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/QFe4_KnPYtc?rel=0&showinfo=0&start=8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Pretpark vergelijker - intensiteit attractie

Intensiteit: Intensief

Pretpark vergelijker - type attractie

Soort attractie: Achtbaan

Pretpark vergelijker - minimale lengte

Minimale lengte: 125

Pretpark vergelijker - maximale lengte

Maximale lengte: 220

[mrp_rating_form rating_form_id="2"]

2 Reacties

  1. jannetje

    🙂 Niet de snelste achtbaan maar wel lekker over de kop in de kurkentrekker

    Antwoord
  2. Henk de Haan

    Gave achtbaan zoals het hoort. Lekker snel, keihard begin dus helemaal aanrader! Niet voor zwakke maagjes overigens 😛

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *