De Oude Tufferbaan

Efteling | 1 reactie

[mrp_rating_result rating_form_id="2" no_rating_results_text="Deze attractie is nog niet beoordeeld. Wees de eerste!" show_rich_snippets="true"]

Een ritje terug in de tijd

Ouderwets gezellig rondtuffen over heuvels en langs dalen. In de Oude Tufferbaan passeer je bruggen en vijvers in een oude T-Ford. Rijd in een gele, blauwe of rode oldtimer met 6,5 km/u langs bloemperken en door graanschuren. Op De Oude Tufferbaan mag iedereen autorijden. Zelfs de kleinsten onder ons.

De attractie opende in 1984. De Oude Tuffer is gelegen in het meest noord-oostelijke stukje van Ruigrijk, en wordt alleen door het naastgelegen spoor van de Stoomtrein en een slootje gescheiden van de parkgrens aan de Horst. De attractie neemt zo’n 1700 vierkante meter aan ruimte in beslag. De Oude Tuffer is een echte van-de-plank-attractie, afkomstig uit de catalogus van fabrikant MACK Rides. De attractie is een variant op de vele soortgelijke oldtimer-banen die wereldwijd in talloze parken te vinden zijn, sinds William F. Mangels in het tweede decennium van de twintigste eeuw de ‘coney-car’ voor Coney Island ontwikkelde. In dit attractietype worden autootjes middels een sleepcontact (ook wel bekend van modelspoorbanen) langs een smalle metalen rails geleid.

In de Efteling tuffen zeventien T-Fords met elektrische motoren in drie verschillende kleuren (geel, blauw en rood) met een snelheid van 6,5 kilometer per uur over een parcours van zo’n 580 meter lang. De capaciteit van de attractie ligt in het gunstigste geval rond 1200 bezoekers per uur. Er geldt geen leeftijds- of lengterestrictie voor De Oude Tuffer wat de attractie bijzonder geschikt maakt voor families met jonge kinderen, ook omdat bezoekertjes op de voorbank van een autootje een beetje met de weg mee kunnen sturen – iets dat bij peuters doorgaans garant staat voor enorm veel plezier!

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/FqZGvQQ8Eh0?rel=0&showinfo=0&start=6" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Pretpark vergelijker - intensiteit attractie

Intensiteit: Rustig

Pretpark vergelijker - type attractie

Soort attractie: Tour

Pretpark vergelijker - minimale lengte

Minimale lengte: 80

Pretpark vergelijker - maximale lengte

Maximale lengte: 220

[mrp_rating_form rating_form_id="2"]

1 Reactie

  1. Gerard d G

    Leuk voor de kindjes. Geen lengte of leeftijd vereist 🙂 en dat is relaxed

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *