Fata Morgana

Efteling | 1 reactie

[mrp_rating_result rating_form_id="2" no_rating_results_text="Deze attractie is nog niet beoordeeld. Wees de eerste!" show_rich_snippets="true"]

Deze verboden stad draagt geheimen met zich mee

Diep in het Oosterse paleis ligt een schitterende schat verborgen. En terwijl de sultan zich omringt met vrouwen, pracht en praal, vullen de duistere gevangenissen zich met criminelen en ratten. Breng eens wat tijd op het water door en aanschouw allerlei Oosterse taferelen. Een boot voert je door wijken vol armoede maar ook rijkdom. En een reus beschermt het meest waardevolle bezit van de sultan: zijn edelstenen, zilveren kandelaren en goudstukken.

In deze 6-minuten durende indoor boottocht vaar je langs taferelen uit de verboden stad. De attractie kan eng zijn voor kleine kinderen. Daarom mogen kinderen onder 1,20 m alleen onder begeleiding van een volwassene naar binnen.

De Fata Morgana is een zogeheten dark water ride in de Efteling. Het is een van de eerste moderne darkrides uit de Benelux en werd na vijf jaar onderzoek, ontwerp en ontwikkeling op 27 maart 1986 geopend. Het mystieke, Oosterse paleis bevindt zich in de zuidwesthoek van het park en weerspiegelt zijn kleurrijke gevel met minaretten en koepels in de Vonderplas. Het hele complex bestaat uit de attractie, restaurant de Oase, souvenirwinkel de Bazaar, een toiletgebouw en een evenementenhal. De attractie kostte uiteindelijk 15 miljoen gulden (ongeveer € 6,8 miljoen) en is grotendeels in eigen huis ontworpen en gebouwd. Hoewel de ‘officiële’ werknaam van de attractie ‘Het sprookje van Duizend-en-één-nacht’ luidde, werd onder het personeel al snel gesproken van ‘De Arabische Show’. Daarna was er sprake van Fata Medina, maar De Efteling deed deze naam af omdat er toen conflicten waren in de stad Medina. De officiële naam Fata Morgana werd pas gekozen in het voorlaatste jaar, na het houden van een wedstrijd onder de personeelsleden.

In kleine boten, waarvoor men vanaf een draaischijf moet plaatsnemen en waarin maximaal zestien personen kunnen zitten, maakt men een reis door een denkbeeldige, maar herkenbare Oosterse wereld. De reis begint als een zoektocht door het oerwoud, waar in de verte een paleis te zien is. In de bomen boven de bezoekers sissen slangen vervaarlijk. Tijdens de trektocht door het oerwoud stuit men onverwachts op de poorten van de Verboden Stad. Een tovenaar wijst de bezoekers de weg. Leuk weetje; In 1988 verscheen het Suske en Wiske-album Fata Morgana, dat zich grotendeels in de Efteling afspeelt!

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/mXdXR82IkvQ?rel=0&showinfo=0" frameborder="0" gesture="media" allow="encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Pretpark vergelijker - intensiteit attractie

Intensiteit: Rustig

Pretpark vergelijker - type attractie

Soort attractie: Tour

Pretpark vergelijker - minimale lengte

Minimale lengte: 80

Pretpark vergelijker - maximale lengte

Maximale lengte: 220

[mrp_rating_form rating_form_id="2"]

1 Reactie

  1. koen

    Ben nu 14 , 😆 vind die gigantische man nog steeds super eng

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *