Holle Bolle Gijs

Efteling | 2 reacties

[mrp_rating_result rating_form_id="2" no_rating_results_text="Deze attractie is nog niet beoordeeld. Wees de eerste!" show_rich_snippets="true"]

Zorg jij dat Familie Holle Bolle Gijs kan blijven eten?

In een land ver van hier leefde een familie die altijd honger had. Papier was het favoriete gerecht dat zij het liefst aten. Ze maakten van het eten van papieren hun beroep en besloten de natuur van de Efteling te beschermen tegen alle troep. Sindsdien stopt de familie niet meer met eten. Heb jij papier bij je? Probeer Holle Bolle Gijs tijdens je bezoek dan niet te vergeten.

Holle Bolle Gijs kon schrokken, grote brokken. Een koe en een kalf, een heel paard en een half. Een os en een stier. Zeven tonnen bier. Een schuit vol schapen en nog kon Holle Bolle Gijs van de honger niet slapen.
Moeder Gijs met tweeling hier, vraagt u vriendelijk om papier. De kleine mannen eten het liefst de hele dag door. Voed ze met al je papieren prullen, anders blijven ze schreeuwen in koor.
Baby Gijs die zit hier, altijd hunkerend naar papier. Het is de zoon van Holle Bolle Gijs, geef hem papier zodat hij stopt met zijn gekrijs.
Opa Gijs is ‘t, die hier leijdt. Honger raakt hij nimmer kwijt.

Wanneer de bezoekersaantallen flink beginnen te stijgen aan het eind van de jaren vijftig, begint rondslingerend afval een probleem te worden voor de Efteling. Anton Pieck ontwierp al eerder de Klein Duimpje-prullenmanden, waarbij de tekst ‘Papier hier’ de bezoekers moet aandringen om hun prullen en proppen in de daarvoor bestemde afvalmand te deponeren. Toch blijkt dat, voornamelijk in de buurt van de ijs- en snoepverkooppunten, er meer afval op de grond ligt dan in de manden. Met veel fantasie en psychologisch inzicht zet het Pieck en Reijnders aan het denken hoe dit op te lossen. Pieck tekent een pratende houten vuilnisemmer waaruit, als men het deksel opent, een vriendelijk Dank u wel! klinkt. De kreten waar de latere Gijs beroemd mee zou worden zijn hierbij al geboren.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/0Si2zCxT2j4?rel=0&showinfo=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Pretpark vergelijker - intensiteit attractie

Intensiteit: Rustig

Pretpark vergelijker - type attractie

Soort attractie: Tour

Pretpark vergelijker - minimale lengte

Minimale lengte: 80

Pretpark vergelijker - maximale lengte

Maximale lengte: 220

[mrp_rating_form rating_form_id="2"]

2 Reacties

  1. gijs

    PAPIERRR HIERRRR hahaha 🙂 🙂 kan geen dag in de Efteling voorstellen zonder deze familie

    Antwoord
  2. Lex van Woerden

    De Efteling is de Efteling niet zonder Holle bolle Gijs 😮 . Al die uitbreidingen van de familie zijn leuk, vroeger moest je er echt naar zoeken 🙂

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *