Jokie en Jet

Efteling | 1 reactie

[mrp_rating_result rating_form_id="2" no_rating_results_text="Deze attractie is nog niet beoordeeld. Wees de eerste!" show_rich_snippets="true"]

Op avontuur met Jokie en Jet

Reis mee met Jokie en Jet. Wat voor winters avontuur zullen ze vandaag weer beleven? Daarna is het tijd voor een foto. Reizen is een feestje! In het avontuurlijke Reizenrijk vind je Jokie en Jet. Parkplattegronden zijn verkrijgbaar bij de ingang van de Efteling. Van daaruit is het 5-10 minuten lopen.

Jokie is de gastheer in Carnaval Festival, oorspronkelijk geboren als Jokie de Prrretneus in 1984 en bedacht door Joop Geesink.
Jokie is te herkennen als een kleine nar met een rond hoofd, een rond lichaam, een rode narrenkap met gouden ballen aan de twee uiteindes en een rood narrenkostuum met een punt met ster op zijn buik. Hij heeft zwarte schoenen en handen, maar geen armen en benen. Net als alle andere Festival-bewoners heeft Jokie een grote ronde rode neus.

Vanaf de opening van Carnaval Festival in 1984 was hij in de scènes van de attractie te vinden. Ook was hij voor een periode in de jaren 80 een officieuze mascotte van de Efteling met een eigen souvenirwinkel Jokie de Prrretneus Souvenirs. Jokie verdween in de jaren 90 steeds meer naar de achtergrond tot in 2005 Loeki de Leeuw de rol als het hoofdpersonage van de rit op zich nam en ook een eigen merchandiselijn kreeg.
In 2012 kwam Jokie terug. Onder het nieuwe merk Jokie werd een tv-serie, boekenserie en souvenirlijn opgezet, waarbij de nar vergezeld wordt door een paars vogeltje, Jet genaamd. In de attractie werden de Loeki-figuren verwijderd, scènes aangepast en nieuwe Jokies geplaatst. De souvenirwinkel, in 1998 verbouwd naar Het Valies, veranderde in Jokies Wereld.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/7oM-S4lvn5Q?rel=0&showinfo=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Pretpark vergelijker - intensiteit attractie

Intensiteit: Rustig

Pretpark vergelijker - type attractie

Soort attractie: Show

Pretpark vergelijker - minimale lengte

Minimale lengte: 80

Pretpark vergelijker - maximale lengte

Maximale lengte: 220

[mrp_rating_form rating_form_id="2"]

1 Reactie

  1. Mr.Themeparkfans

    Leuke video en een komische show 🙂

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *