Monsieur Cannibale

Efteling | 1 reactie

[mrp_rating_result rating_form_id="2" no_rating_results_text="Deze attractie is nog niet beoordeeld. Wees de eerste!" show_rich_snippets="true"]

Gevaarlijk leuk rondtollen

Lekker draaien maar! Op het eiland van Monsieur Cannibale draaien grote kookketels continu rond boven een knapperend vuur. Een ieder die voet aan land zet, mag plaatsnemen in dit duizelingwekkend avontuur totdat ze de kannibaal om genade smeekt. Je bent met de hele familie uitgenodigd om plaats te nemen in Monsieur Cannibale’s kookpotten. Ook als het regent zal het vuur van deze overdekte attractie wakkeren.

Twaalf ‘kookpotten’ in de kleuren rood, geel en blauw draaien rond op het oorspronkelijke nummer Monsieur Cannibale, dat werd geschreven door Gerard Gustin en gezongen door Sacha Distel. De zogenoemde theekopjesattractie is ook te vinden in andere parken, waar het vaak ontworpen is als een aantal koffie- of theekopjes rond een theepot. Eftelingontwerper Henny Knoet heeft hier met het kannibalen thema een eigen draai aan gegeven. Opvallend aan de attractie is dat drie ‘kookpotten’ op één draaischijf staan, waardoor deze alleen ronddraaien zoals bij een draaimolen.

De attractie werd in 1988 geopend. Sinds 2002 is de attractie overdekt met een groot rieten dak, zodat Monsieur Cannibale ook bij slecht weer en in de winter kan functioneren. In 2005 is er een trommelgeluid toegevoegd dat aangeeft wanneer de rit start en stopt. Per rit kunnen tot 60 bezoekers plaatsnemen in de kookpotten. Op drukke dagen draait de attractie steeds 2 minuten en 20 seconden, waarna het liedje ook wordt afgekapt. Wanneer het wat rustiger is draait de molen wat langer, en maakt de attractie het hele liedje af. De capaciteit is op drukke dagen ongeveer 1200 bezoekers per uur. De attractie heeft 1,5 miljoen gulden gekost.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/H0fe18Ai_uQ?rel=0&showinfo=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Pretpark vergelijker - intensiteit attractie

Intensiteit: Matig

Pretpark vergelijker - type attractie

Soort attractie: Carrousel

Pretpark vergelijker - minimale lengte

Minimale lengte: 80

Pretpark vergelijker - maximale lengte

Maximale lengte: 220

[mrp_rating_form rating_form_id="2"]

1 Reactie

  1. Bakkie makkie

    Mag ik een kotsbakkie 🙁 🙁 wat een nare attractie toen ik er uit kwam was ik ziek bah snel door naar de Python

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *