Pandadroom

Efteling | 1 reactie

[mrp_rating_result rating_form_id="2" no_rating_results_text="Deze attractie is nog niet beoordeeld. Wees de eerste!" show_rich_snippets="true"]

Herontdek de natuur in 3D

Duik van de Noordpool de diepe oceaan in om vervolgens tussen de apen in het oerwoud te belanden. Door de special 3D-bril beleef je dit avontuur alsof je er middenin staat. Je voelt zelfs de wind door je haren waaien in deze overdekte attractie die voor iedereen toegankelijk is.

PandaDroom is een attractie in de Efteling en bestaat uit een bioscoop met driedimensionale (stereoscopische) film met special effects. De attractie werd op 19 juni 2002 geopend door Prins Bernhard. Het ontwerp en de thematisering zijn van de hand van Marieke van Doorn en het team van de toenmalige ontwerpers van de Efteling (de buitenkant). PandaDroom is een samenwerkingsproject van de Efteling en het Wereld Natuur Fonds. PandaDroom heeft 16 miljoen euro gekost, waarvan het Wereld Natuur Fonds 7 miljoen euro doneerde.

De vijftien minuten durende voorshow bestaat uit een film, geprojecteerd op drie naast elkaar geplaatste schermen, die een beeld geeft van het werk van het Wereld Natuur Fonds, begeleid door het themanummer In This Together van Trijntje Oosterhuis. Tijdens deze voorshow worden bezoekers er ook op gewezen dat tijdens de hoofdshow niet gegeten, gedronken, gefilmd of gefotografeerd mag worden. In 2012 is in de voorshow de fotoreportage verdwenen en zijn daar bewegende beelden voor in de plaats gekomen. Verder is voor de voorshow nieuwe muziek geschreven door René Merkelbach.

Na de voorshow komt men in een grote theaterzaal waarin maximaal 400 bezoekers kunnen plaatsnemen. Bij de ingang wordt een 3D-bril uitgereikt om de film optimaal te kunnen beleven. Op een filmscherm van negen bij twintig meter wordt middels twee projectoren de 3D-film Pandadroom geprojecteerd. De film duurt twaalf minuten en neemt de bezoeker mee naar de Noordpool, de oceaan en het oerwoud.

De film is gemaakt door MoveTRIX, een dochteronderneming van nWave Pictures. Tijdens de hoofdshow ervaart men diverse special effects: zo voelt men de spetters van de afbrokkelende, in zee stortende gletsjer, waait de wind om de oren en zakt men bijna door de banken wanneer een levensechte boomtak naar beneden komt. De boomtak, gemaakt door het bedrijf Stakebrand, hangt aan zes staalkabels aan het plafond van de zaal en weegt 1.000 kilogram. In 2012 is de muziek van de hoofdshow veranderd, de stukken zijn gecomponeerd door René Merkelbach.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/U7pv9aiMkZo?rel=0&showinfo=0" frameborder="0" gesture="media" allow="encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Pretpark vergelijker - intensiteit attractie

Intensiteit: Rustig

Pretpark vergelijker - type attractie

Soort attractie: Show

Pretpark vergelijker - minimale lengte

Minimale lengte: 80

Pretpark vergelijker - maximale lengte

Maximale lengte: 220

[mrp_rating_form rating_form_id="2"]

1 Reactie

  1. Krakie Kerel

    Al vanaf het begin vind ik de Pandadroom niet thuishoren in de Efteling. Ik kom naar het park om juist niet met alle dingen van de dag bezig te zijn maar deze film maakt ons weer lekker schuldbewust van de ellende van de wereld… tja…. 🙁 🙁 dat wil ik niet op mijn pretpark dag. VERMIJDEN dus

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *