[mrp_rating_result rating_form_id="2" no_rating_results_text="Deze attractie is nog niet beoordeeld. Wees de eerste!" show_rich_snippets="true"]

Een wilde boottocht door het Incarijk

Spannende wildwaterbaan in een land hier ver vandaan! In de Pirana neemt een wilde rivier je mee langs watervallen, rotsen en totempalen. De stroomversnelling bepaalt jouw route in dit peddelloze avontuur. Probeer deze 350 meter lange wildwaterrivier te trotseren. Weet jij droog te blijven?

De Piraña is een wildwaterbaan voor het hele gezin. Omdat de boten natuurlijk wat schommelen op het water, dienen kinderen kleiner dan 1,00 m door een volwassenen op schoot gehouden te worden. Ouders kunnen ook gebruik maken van de babyswitch. Hiermee kunnen zij om beurten in de attractie en hoeven zij niet twee keer in de wachtrij te staan. De Piraña is gesloten tijdens de Winter Efteling.

In de ‘rit’ wordt geen, al dan niet concreet, verhaal uitgebeeld maar werkt puur op de sfeer van thematisering in combinatie met het constante risico om kletsnat te worden. In een ronde achtpersoons boot glijdt men, met een snelheid van 17 km/u over de 25 miljoen liter water! In de baan en passeert men verschillende watervallen, ondergaat men hoogteverschillen en zorgt een ongelijke baan (3,5 meter verschil) voor veel opspattend water. Redelijk uniek voor een wildwaterbaan is het feit dat de boten elkaar onderling kunnen passeren vanwege de breedte van de baan, variërend van 4 tot 15 meter.

Lees hier over het ongeluk wat is gebeurt in de Pirana.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/qJkbyZqsh_M?rel=0&showinfo=0" frameborder="0" gesture="media" allow="encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Pretpark vergelijker - intensiteit attractie

Intensiteit: Matig

Pretpark vergelijker - type attractie

Soort attractie: Wildwaterbaan

Pretpark vergelijker - minimale lengte

Minimale lengte: 100

Pretpark vergelijker - maximale lengte

Maximale lengte: 220

[mrp_rating_form rating_form_id="2"]

1 Reactie

  1. Joke B.

    Dat inhalen is super leuk, we kregen er flink van langs toen die boot tegen ons aan botste 😛 zeiknat kwam ik eruit

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *