Stoomcarrousel

Efteling | 1 reactie

[mrp_rating_result rating_form_id="2" no_rating_results_text="Deze attractie is nog niet beoordeeld. Wees de eerste!" show_rich_snippets="true"]

Het ouderwetse kermisgevoel

Rondjes draaien in de stoomcarrousel in de Efteling is nog nooit zo leuk geweest! Wordt het een paard, een koets, een big of een ander rijtuig? Neem plaats in het meer dan 100 jaar oude stoomcarrousel die onder begeleiding van een van de vijf overgebleven orgels van orgelbouwer Gavioli rondjes draait.

De Stoomcarrousel is een mooi gedecoreerde, overdekte, aangedreven draaimolen, die te vinden is in het Carrouselpaleis in Marerijk. De attractie werd gebouwd tussen 1895 en 1903 en werd later door de Efteling gekocht, waar hij op 11 mei 1956 werd geopend voor publiek. In die periode moest een apart kaartje worden gekocht voor de Stoomcarrousel, net als voor de roei- en kanovijver.
De carrousel heeft tweeëntwintig paarden, vier koetsen en twee varkens met een clown erop. De carrousel is volgens de Engelse definitie een Platform Galloper, vanwege de aanwezigheid van een mechanisme om de paarden een galopperende beweging te laten maken. Hij draait tegenwoordig niet meer op stoomkracht maar op elektricteit.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/401627TP4Ps?rel=0&showinfo=0&start=23" frameborder="0" gesture="media" allow="encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Pretpark vergelijker - intensiteit attractie

Intensiteit: Rustig

Pretpark vergelijker - type attractie

Soort attractie: Carrousel

Pretpark vergelijker - minimale lengte

Minimale lengte: 100

Pretpark vergelijker - maximale lengte

Maximale lengte: 220

[mrp_rating_form rating_form_id="2"]

1 Reactie

  1. PlayWearTalkRed

    Mooie carrousel en draait nog steeds erg goed 😛

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *