Villa Volta

Efteling | 2 reacties

[mrp_rating_result rating_form_id="2" no_rating_results_text="Deze attractie is nog niet beoordeeld. Wees de eerste!" show_rich_snippets="true"]

Betreed het draaiende huis

Duizelen in het ronddraaiende huis Villa Volta! In de achttiende eeuw trokken de Bokkenrijders plunderend en brandstichtend door het platteland. Leider van dit boevenpak, Hugo van den Loonsche Duynen, belandde na een lange tocht bij de Abdij van Postel. Wat hij daar zag, vervulde zijn hebzucht. Nergens waar ook ter wereld kon hij nog vrede vinden. Zelfs niet in zijn eigen statige huis. Treed binnen voor een duizelingwekkende rit in dit draaiende huis.

De Villa Volta is een draaiend huis waarbij de vloer en het plafond niet meer van elkaar te onderscheiden zijn. Villa Volta is niet eng, maar creëert echter wel een duizelingwekkende illusie. Deze overdekte attractie is op een aangepaste manier toegankelijk per rolstoel door middel van een speciale filmruimte. Treed binnen voor een duizelingwekkende rit in dit draaiende huis.

Villa Volta is een zogeheten ‘madhouse in de Efteling. Het is een attractie waarbij de illusie wordt gewekt dat men over de kop gaat. Het huis is ontworpen door Ton van de Ven en het is in 1995 gebouwd door Vekoma. Bij de opening was het de eerste attractie in zijn soort, sindsdien heeft het type veel navolging gekregen in andere attractieparken.

Het verhaal achter Villa Volta is gebaseerd op de verhalen rond de Bokkenrijders. Dit was een roversbende die in de 18e eeuw huishield in de Brabantse Kempen en Limburg. De Bokkenrijders gaven hun komst aan door middel van een teken op de boerderij of het huis dat door hen zou worden overvallen. Volgens het verhaal is de leider van de Bokkenrijders, Hugo van den Loonsche Duynen, vervloekt vanwege diens bestorming van de Abdij van Postel. Hugo kreeg van een mysterieuze vrouw (Vrouwe Goeds) wat de vloek inhoudt:

“Nergens in uw eigen huis, noch waar ook ter wereld, zult gij rust of vrede vinden, nu gij Gods huis geschonden hebt… Eerst dan, wanneer een edel mens met het reine geweten van een pasgeboren kind uw woonstede zal betreden, dan zult gij vrede vinden, in uw huis en in uw hart…” Door deze vervloeking draait het huis van Hugo sinds die tijd in de rondte!

Leuke weetjes; sinds 2003 is de ontwerper van Villa Volta, Ton van de Ven, te zien in de attractie. Na zijn vertrek in 2003 heeft de Efteling besloten om in de tweede voorshow een schilderij van een streng kijkende Van de Ven op te hangen, rechts naast de animatronic van Hugo van den Loonsche Duynen. De hekken beschreven met de “E” tijdens de voorshow, zijn de originele toegangspoorten van de Efteling! Villa Volta staat precies op het punt waar vroeger de ingang van de Efteling zich bevond.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/fVs9yQ7QCoU?rel=0&showinfo=0" frameborder="0" gesture="media" allow="encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Pretpark vergelijker - intensiteit attractie

Intensiteit: Rustig

Pretpark vergelijker - type attractie

Soort attractie: Tour

Pretpark vergelijker - minimale lengte

Minimale lengte: 80

Pretpark vergelijker - maximale lengte

Maximale lengte: 220

[mrp_rating_form rating_form_id="2"]

2 Reacties

  1. BobCreugers

    Duizelen in het ronddraaiende huis Villa Volta! In de achttiende eeuw trokken de Bokkenrijders plunderend en brandstichtend door het platteland. Leider van dit boevenpak, Hugo van den Loonsche Duynen, belandde na een lange tocht bij de Abdij van Postel. Wat hij daar zag, vervulde zijn hebzucht. Nergens waar ook ter wereld kon hij nog vrede vinden. Zelfs niet in zijn eigen statige huis. Treed binnen voor een duizelingwekkende rit in dit draaiende huis. prachtig

    Antwoord
  2. Bobby

    Blijft een leuke attractie 🙂

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *