Volk van Laaf

Efteling | 1 reactie

[mrp_rating_result rating_form_id="2" no_rating_results_text="Deze attractie is nog niet beoordeeld. Wees de eerste!" show_rich_snippets="true"]

Ontmoet dit lollig en guitig volkje

Bijzondere Efteling-bewoners. Miljoenen jaren geleden leefde een olijk volk dat over grote vlakten dwaalden op zoek naar een plek om voor altijd neer te strijken. In de Efteling voelden ze zich thuis. Sinds jaar en dag is het Volk van Laaf hier dan ook druk in de weer met hun dagelijkse bezigheden. Ze gaan naar school, maken muziek en bakken broden. Wandel door het dorp en maak kennis met de kleine, bijzondere Laven. Dit dorp in de openlucht is door iedereen te bezichtigen. De monorail in het park is echter niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Kinderen onder 1,20 m dienen in deze attractie door een volwassene begeleid te worden. De Monorail is geopend als de weersomstandigheden het toelaten. De deuren van het dorp staan daarentegen altijd voor je open.

Het Volk van Laaf is een dorpje met een monorail en is ontworpen door Ton van de Ven. Op 15 juni 1990 werd het Volk van Laag opengesteld voor bezoekers van het park. De bewoners van het dorpje Lavenlaar zijn Laven die in kleine huisjes wonen die de bezoekers kunnen bekijken.

Overal in het Volk van Laaf zijn Laven te zien die bezig zijn met hun dagelijkse bezigheden, waaronder bier brouwen, lesgeven en brood bakken. Deze activiteiten zijn te bezichtigen in hun huisjes en in de openlucht bij bomen of aan de oever van een riviertje. Bezoekers lopen door de huisjes, over kleine paadjes, een wankelbrug en stenen in het water en maken op die manier kennis met het leven van de Laven.

Door het dorpje loopt een hoger gelegen monorail met een lengte van 450 meter. De bezoekers nemen plaats in speciale Lavenkarretjes en worden hierin door het dorp rondgeleid. De karretjes hebben allemaal aparte namen zoals Laf en Len. Het Lavenlaar opende op 12 april 1990 voor de bezoeker. Op 15 juni werd er een groot openingsfeest gehouden met een grote vuurwerkshow, veel beroemdheden en Paul Beck paradeert met Sneeuwwitje uit de gelijknamige Eftelingmusical door het Lavenlaar.

Het levensverhaal van de Laven vertoont parallellen met het bijbelverhaal van Lot uit het boek Genesis. Lot (een man) moet zijn tenondergaande stad Sodom ontvluchten. Zijn vrouw mocht hierbij niet achterom kijken, zij deed dit toch en veranderde in een zoutpilaar. Lavenmoeder Lot (een vrouw) moet met de Laven hun tenondergaande woonstede ontvluchten, en verliest daarbij haar man die verandert in een ijspilaar. Hierna vertonen de verhalen nog maar weinig overeenkomsten: in de bijbel gaat het daarna verder over incestueuze intriges, in de Efteling over duurzaamheid en luim.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/Z3QOE2LZjOE?rel=0&showinfo=0&start=11" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Pretpark vergelijker - intensiteit attractie

Intensiteit: Rustig

Pretpark vergelijker - type attractie

Soort attractie: Tour

Pretpark vergelijker - minimale lengte

Minimale lengte: 80

Pretpark vergelijker - maximale lengte

Maximale lengte: 220

[mrp_rating_form rating_form_id="2"]

1 Reactie

  1. jokietje

    Leuk verhaal maar het kost je wel een goeie 45 minuten om alles écht goed in je op te nemen. 😎 Dagjesmensen gaan dat niet doen lijkt me, er wordt een uitgebreid verhaal verteld. mijn kids liepen er doorheen en eigenlijk was de vraag vrij snel “wanneer gaan we naar de Vliegende HOllander?”

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *