River Quest

Phantasialand | 1 reactie

[mrp_rating_result rating_form_id="2" no_rating_results_text="Deze attractie is nog niet beoordeeld. Wees de eerste!" show_rich_snippets="true"]

Spetterpret

Kun jij droog blijven in de River Quest? Of wordt je net als iedereen helemaal doorweekt? De River Quest is een wildwaterbaan die ook echt Wild is! Je wordt flink door elkaar geschut en rondgedraaid in de ronde bootje van deze attractie. De waterpret begint gelijk. Wanneer je vertrekt bij het station maak je een 180 graden bocht. Hierna hebben omstanders, dat zijn de mensen die niet in deze attractie durven, de kans om je nat te spetteren.

Dan volgt er een lift die je naar grote hoogten zal brengen. Afdaling.. draaikolk.. afdaling.. nog meer waterpret.. afdaling… Ik hoop dat het niet te koud was. Of dat je aan de goeie kant van het bootje zat en je buurvrouw de volle lading water heeft gekregen.

De maximale hoogte van de River Quest is 22 meter. Deze zal met een topsnelheid van niet minder dan 26 kilometer per uur de grootste slide van 11 meter afdalen! De totale lengte van de River Quest is 460 meter. De wildwaterbaan is gebouwd door Hafema. Het oorspronkelijke idee was dat de laatste afdaling van 3 meter hoogte een wip zou zijn die de boot vanaf een bepaalde hoogte moest laten vallen. Om technische redenen is dit echt nooit gebruikt.

De River Quest vormt samen met de attractie “Mystery Castle” het thema deel “Mystery” van Phantasialand. Deze wildwaterbaan is dus gebouwd in het Mystery thema. Je zult versteld staan van de prachtige kastelen en andere authentieke gebouwen.

Let op: deze attractie is niet geschikt voor rolstoel gebruikers. Vanwege de relatief grote krachten die vrijkomen is de attractie ook niet geschikt voor kinderen van onder de 1.40 m of onder de 10 jaar. In de winter periode is deze attractie het gehele seizoen gesloten. Bij de River Quest is een fast lane waarbij je een quick pass kan gebruiken.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/k5o3wOaidEk?rel=0&showinfo=0&start=13" frameborder="0" gesture="media" allow="encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Pretpark vergelijker - intensiteit attractie

Intensiteit: Matig

Pretpark vergelijker - type attractie

Soort attractie: Wildwaterbaan

Pretpark vergelijker - minimale lengte

Minimale lengte: 140

Pretpark vergelijker - maximale lengte

Maximale lengte: 220

[mrp_rating_form rating_form_id="2"]

1 Reactie

  1. Whooopie

    Gaaaf!!! 😀 😀 deze baan gaat echt wel hard!!!! Niet voor kleintjes inderdaad

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *