Temple of the Night Hawk - Phantasialand - Pretpark Vergelijker.nl

Temple of the Night Hawk

Phantasialand | 1 reactie

[mrp_rating_result rating_form_id="2" no_rating_results_text="Deze attractie is nog niet beoordeeld. Wees de eerste!" show_rich_snippets="true"]

Indoor achtbaan in Phantasialand

De Temple of the Night Hawk is zeker een top attractie in Phantasialand. De achtbaan wordt gezien als één van de beste indoor achtbanen ter wereld. En dit is zeker niet onterecht. Een indoor achtbaan wil zeggen dat de achtbaan zich volledig overdekt bevindt.

Deze achtbaan weet een maximale snelheid te behalen van 46,5 kilometer per uur. Dat is erg snel voor een indoor achtbaan. Daarbij komt dat het één van de langste indoor achtbanen is ter wereld. Met een lengte van 1174 is de Temple of the Night Hawk erg lang. In totaal wordt je 3 keer omhoog getakeld met een kabelbaan. Dit is ook wel nodig want de maximale baanhoogte is maar 12 meter. De 3 kabelbanen omhoog zijn dus nodig om de trein genoeg vaart te geven over het lange parcours. Door de vele optakelingen duurt de rit 4 minuten.

Indoor achtbanen geven altijd een leuk effect aan de rit omdat je niet kunt zien waar je heen gaat. Vaak is het volledig donker of zie je alleen ligt shows die af en toe wat flikkerend ligt geven.

Oorspronkelijk was het thema van de Temple of the Night Hawk ruimtevaart en heette de achtbaan Space Center. De achtbaan werd in 2001 omgebouwd en heeft een oerwoud thema gekregen. De ingang en muren zijn groen en overal staan kunstplanten en andere attribute die je in het oerwoud vindt.

Met 4 treinen is de Temple of the Night Hawk in staat om 1800 bezoekers per uur te verwerken! Dit is bijzonder veel.

Na 18 maanden bouwen is de baan in 1988 voltooid. Op 1 april 1988 opende de Temple of the Night Hawk zijn deuren. De baan is gebouwd door het Nederlandse bedrijf Vekoma. De Temple of the Night Hawk is één van de achtbanen van Phantasialand.

 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/NcT8KVyzMlI?rel=0&showinfo=0" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Pretpark vergelijker - intensiteit attractie

Intensiteit: Matig

Pretpark vergelijker - type attractie

Soort attractie: Achtbaan

Pretpark vergelijker - minimale lengte

Minimale lengte: 100

Pretpark vergelijker - maximale lengte

Maximale lengte: 220

[mrp_rating_form rating_form_id="2"]

1 Reactie

  1. Lolbroek 16

    Erg leuke achtbaan, duurt voor je gevoel ontzettend lang (4 minuten in totaal). wauw 🙂

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *