Merlin’s Magic Castle

Walibi Holland | 1 reactie

[mrp_rating_result rating_form_id="2" no_rating_results_text="Deze attractie is nog niet beoordeeld. Wees de eerste!" show_rich_snippets="true"]

Bezoek Merlijns kasteel

Ken je Merlijn de Tovenaar al? Kom op bezoek in zijn kasteel en je zal versteld staan van zijn toverkunsten. Je treedt zijn laboratorium binnen en in een mum van tijd staat alles op z’n kop! Met zijn toverkunsten kun je de vloer en plafond niet meer onderscheiden!

Merlin’s Magic Castle is een zogeheten ‘madhouse’ in Walibi Holland en gebouwd door Vekoma. Het is een van de vele madhouses waarin de illusie wordt gewekt dat men over de kop gaat. Deze attractie draait zoals de naam doet vermoeden om het verhaal van Merlijn de Tovenaar. Bij binnenkomst begint muziek te spelen, waarop een uil en Merlijn druk discussiëren over de experimenten van Merlijn en de algehele veiligheid en welzijn. Merlijn probeert namelijk middels occulte en donkere magie de kamer van zijn huis te laten draaien. Hij daagt de bezoekers uit plaats te nemen in de betreffende kamer.

Als de bezoekers plaatsnemen in Merlin’s Magic Castle, kondigt Merlijn aan dat hij zijn experiment gaat beginnen, en vraagt de bezoekers zich op het laboratorium te concentreren. Zijn uil protesteert en probeert de aandacht af te leiden, maar desondanks spreekt Merlijn een spreuk uit en de kamer gaat draaien. Merlijn laat na een tijd de kamer op zijn kant staan en vraagt: “En wie is nou de tovenaar van alle machten?” De uil antwoordt: “Van deze goocheltruc heb ik m’n buik vol. Zeg Merlijn, heb je niet iets meer spektakel?”

Dat maakt Merlijn de tovenaar nogal boos en begint daarom de uil bij namen te noemen. Dat is de spreekwoordelijke druppel voor de uil. Merlijn biedt iets later zijn excuses aan, maar de uil vliegt weg zodra de kamer recht staat en komt nooit meer terug. De muziek stopt, de beugels gaan open, de ruzie is geëindigd en daarmee ook de attractie.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/-dTvsultTQI?rel=0&showinfo=0&start=6" frameborder="0" gesture="media" allow="encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Pretpark vergelijker - intensiteit attractie

Intensiteit: Rustig

Pretpark vergelijker - type attractie

Soort attractie: Tour

Pretpark vergelijker - minimale lengte

Minimale lengte: 90

Pretpark vergelijker - maximale lengte

Maximale lengte: 220

[mrp_rating_form rating_form_id="2"]

1 Reactie

  1. Sweetlake

    MERLIJN DAAGT DE DUISTERE KRACHTEN UIT!!!! 😐

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *