de Kopermijn - Drievliet - Pretpark Vergelijker.nl

De Kopermijn

Drievliet | 1 reactie

[mrp_rating_result rating_form_id="2" no_rating_results_text="Deze attractie is nog niet beoordeeld. Wees de eerste!" show_rich_snippets="true"]

Ga de mijn in op zoek naar koper!

De Kopermijn is de tweede achtbaan van het park Drievliet. Zowel in snelheid als in intensiteit. De absolute nummer één is de Formule X. De Kopermijn is de stalen wilde muis achtbaan van het pretpark. Stap in voor een fantastisch rit en geniet van de snelle tocht naar beneden.

Een wilde muis achtbaan is een achtbaan waarbij je in kleine treintjes zit waarbij maar 4 personen in een karretje kunnen. De Kopermijn bestaat uit 2 karretjes per treintje. De achtbaan is gebouwd door Mauerer en Söhne, een Duits bedrijf wat achtbanen, attractie en andere staal constructies bouwt.

Als eerste wordt de trein door middel van een kabelbaan naar boven getrokken. Op een hoogte van 20 meter begint de rit naar beneden. Tijdens de eerste afdaling haal je een snelheid van 45 kilometer per uur! Dankzij de compacte baan van de Kopermijn wordt je alle kanten opgeslingert. Snelle bochten en snelle op en afdalingen volgen en wisselen elkaar rap af.

De baan gaat al een tijdje mee. Hij opende namelijk in 1996. De totale lengte van de achtbaan is 370 meter. De trein van de achtbaan zal hier in 1 minuut en 35 seconden overheen razen. Doordat er gebruik wordt gemaakt van meerdere treintjes is de attractie in staat om 900 bezoekers per uur te verwerken.

Een wilde muis achtbaan als de Kopermijn wordt getypeerd door de compacte baan en de snelle bochten die bezoekers heen en weer slingeren. Ondanks dat deze achtbaan dus niet hele spectaculaire specificaties heeft blijft het toch een leuke baan om in te gaan ook voor ouderen. Verder is het een leuke achtbaan voor kinderen om te proberen. Je beleeft een wilde rit die je nog lang zal bij blijven in deze wilde muis achtbaan!

 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/RB9UIvFmgYg?rel=0&showinfo=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Pretpark vergelijker - intensiteit attractie

Intensiteit: Matig

Pretpark vergelijker - type attractie

Soort attractie: Achtbaan

Pretpark vergelijker - minimale lengte

Minimale lengte: 100

Pretpark vergelijker - maximale lengte

Maximale lengte: 220

[mrp_rating_form rating_form_id="2"]

1 Reactie

  1. Pieter J

    Leuke achtbaan voor de kleintjes, lekker de bochten in zeg maar. 😛

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *