Formule X - Drievliet - Pretpark Vergelijker.nl

Formule X

Drievliet | 2 reacties

[mrp_rating_result rating_form_id="2" no_rating_results_text="Deze attractie is nog niet beoordeeld. Wees de eerste!" show_rich_snippets="true"]

De eerste X-car launcher ter wereld

Welkom bij de meest fantastische achtbaan van Drievliet. De Formule X is met kop en schouders de meest spectaculaire en belevingsvolle attractie van het Park! Daarnaast is het ook nog eens de eerste X-car launcher ter wereld! Deze gelanceerde stalen achtbaan zal je niet tegenvallen!

Na de ongelofelijk snelle lancering waar je van 0 tot 70 km/u wordt afgeschoten in 2 seconden begint het spektakel. Direct na de lancering, wanneer de achtbaan kar is geklommen tot het hoogste punt maak je een schuin looping naar beneden en stort je weer terug naar de grond. En dat is nog lang niet alles. Hierna volgt een sensatie volle kurkentrekker!

De achtbaan is bedacht en gebouwd door het Duitse bedrijf Maurer Söhne. Veel achtbanen in het park Drievliet zijn afkomstig van deze attractiebouwer. Op 6 april 2007 opende de rit zijn deuren. De Formule X is helemaal speciaal gebouwd voor Drievliet. Zoals de naam al doet vermoeden is de baan in het Formule 1 thema. Er rijden twee treintjes op de track die allebei zes personen kunnen vervoeren. Dit stelt de Formule X in staat om 650 bezoekers per uur te verwerken. Dit is gemiddeld genomen niet al te veel voor een achtbaan. We hopen dat je niet te lang hoeft te wachten dus.

De rit duurt niet lang. De baan is namelijk maar 355 meter lang wat neerkomt op een rit duur van 47 seconden. Het hoogste punt van de Formule X is 15 meter. De g-krachten die vrijkomen zijn verbazingwekkend hoog! Namelijk 4,3 g. Bereidt je dus voor op een wilde rit in deze fantastische lanceer achtbaan.

De Formule X is één van de 4 achtbanen van Drievliet. Het is zeker de snelste en meest spectaculaire. Andere achtbanen zijn de kinder achtbaan: Twistrix, de stalen muis achtbaan: de Kopermijn en de leuke familie achtbaan waarbij je in een trein zit die er ook echt uitziet als een trein: de Dynamite Express!

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/uwgvsc2ZMo4?rel=0&showinfo=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Pretpark vergelijker - intensiteit attractie

Intensiteit: Intensief

Pretpark vergelijker - type attractie

Soort attractie: Achtbaan

Pretpark vergelijker - minimale lengte

Minimale lengte: 130

Pretpark vergelijker - maximale lengte

Maximale lengte: 220

[mrp_rating_form rating_form_id="2"]

2 Reacties

  1. afraz

    ik wil naar drievliet

    Antwoord
  2. Flappie32

    Leuk! Doen! Gaan!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *