Twistrix - Drievliet - Pretpark Vergelijker.nl

Twistrix

Drievliet | 1 reactie

[mrp_rating_result rating_form_id="2" no_rating_results_text="Deze attractie is nog niet beoordeeld. Wees de eerste!" show_rich_snippets="true"]

Achtbaan ennnnn draaien maar!

Deze draaiende familie coaster neemt je mee over het mooie landgoed van de boerderij. Al ronddraaiend beleef je de rit van je leven! Deze spinning-coaster heet de Twistrix. Terwijl je over de lange baan sjeest in de trein bewegen de karretjes waar je in zit alle kanten op! Deze achtbaan is daarom zo anders dan een gewone achtbaan.

De Twistrix is gebouwd in 2001 door de Duitse attractiebouwer Maurer Söhne Het leuke aan dit bedrijf is dat ze begonnen zijn in de staal productie en het maken van loodsen. Pas later zijn ze attracties gaan bouwen en achtbanen. Ze staat vooral bekend om hun stalen muis achtbaan, een compacte achtbaan waarin bezoekers in een karretjes zitten waar meestal 4 mensen in kunnen.

De achtbaan is gebouwd in het uilenthema. Je vind dit terug op de karretjes maar ook in de rest van de omgeving van de Twistrix. Als eerste wordt je opgetakeld naar het hoogste punt met een kabelbaan en dan begint de rit! In totaal duurt de rit 1 minuut 15, De maximale snelheid en hoogte liggen niet hoog wat de attractie uitermate geschikt maakt voor kinderen en gezinnen.

De baan van de achtbaan is rood en staan op groene steun pilaren. Ook de karretjes van de trein zijn voornamelijk rood hoewel ze gele beschilderingen bevatten. Ook de loopbrug is groen. Het boerderij thema is goed terug te zien in alle atributen waar je langs zult rijden tijdens de rit zoals verschillende nep dieren en landbouwwerktuigen.

Per trein is er ruimte voor 16 bezoekers. De trein bestaat uit 8 wagons waar dus per wagon 2 mensen in kunnen. Eind 2003, 2 jaar na de opening, is de Twistrix verplaats naar het begin van het park. Zo werd er ruimte gemaakt voor de Xtreme, een achtbaan die ondertussen vervangen is door de meeste spectaculaire achtbaan van Drievliet: de Formule x.

 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/9_OZz4BCQ4o?rel=0&showinfo=0&start=8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Pretpark vergelijker - intensiteit attractie

Intensiteit: Matig

Pretpark vergelijker - type attractie

Soort attractie: Achtbaan

Pretpark vergelijker - minimale lengte

Minimale lengte: 100

Pretpark vergelijker - maximale lengte

Maximale lengte: 220

[mrp_rating_form rating_form_id="2"]

1 Reactie

  1. Tjerry Belenstijn

    Erg leuke achtbaan met een goed idee 💡 om de karretjes te laten draaien. Leuk bedacht en dat maakt de achtbaan tóch 4 sterren waard 🙂

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *