Spinning Coaster

Drouwenerzand | 1 reactie

[mrp_rating_result rating_form_id="2" no_rating_results_text="Deze attractie is nog niet beoordeeld. Wees de eerste!" show_rich_snippets="true"]

Draaiende rollercoaster

Uniek in Nederland is deze ronddraaiende achtbaan. In de Spinning Coaster zit je namelijk in een bakje wat niet alleen hard gaat maar wat ook nog eens beweegbaar is! Tijdens de rit gaat het bakje onwijs hard ronddraaien! Als je hier niet misselijk van wordt. Houd je goed vast want je kunt de baan dus in alle richting af gaan. In zijn vooruit, achteruit, of hoe lijkt het jouw om de hele val naar beneden zijwaarts te zitten.

Gelukkig voor de kleintjes is de achtbaan zelf niet zo spectaculair en dus zeer geschikt als familie coaster. Met het hele gezin in een bakje en rollen maar! De maximale snelheid ligt net iets onder de 30 kilometer per uur. De baanlengte is ook maar 70 meter lang en het hoogste punt van de Spinning Coaster bevind zich op 4 en halve meter van de grond. Een achter kinderachtbaan dus. De baan is zo kort dat de trein vaak zelfs 2 rondjes maakt.

Voordat de achtbaan Spinning Coaster heette was de naam Jungle. Dit heeft te maken met het thema van de achtbaan. Het thema is namelijk vormgegeven als een jungle en op de ronddraaiende bakjes waar de bezoekers in zitten staan tijgers. In Nederland is het één van de 2 spinning coasters in ons land. De andere staat in Toverland en heet de Dwervelwind. Deze draaiende achtbaan in Toverland is daarentegen wel een heel stuk spectaculairder!

Spinning Coaster naar Drouwenerzand

De Spinning Coaster kwam in 2005 naar Drouwenerzand en stond daarvoor veel op Zwitserse kermissen. In 2005 is de achtbaan dus naar Drouwenerzand gekomen. Hij is gebouwd door EOS Rides. Op de baan bevind zich 1 trein waar 16 passagiers in mee kunnen.

Je vindt de Spinning Coaster in het attractiepark Drouwenerzand.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/j_IhBaLdgMI?start=9" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Pretpark vergelijker - intensiteit attractie

Intensiteit: Rustig

Pretpark vergelijker - type attractie

Soort attractie: Achtbaan

Pretpark vergelijker - minimale lengte

Minimale lengte: 80

Pretpark vergelijker - maximale lengte

Maximale lengte: 220

[mrp_rating_form rating_form_id="2"]

1 Reactie

  1. Hans

    Leuk dat hij zo uniek is in nederland maar verder echt niks aan als volwassenen hoor. Echt alleen leuk voor kleintjes

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *