Dwervelwind - Toverland - Pretpark Vergelijker.nl

Dwervelwind

Toverland | 2 reacties

[mrp_rating_result rating_form_id="2" no_rating_results_text="Deze attractie is nog niet beoordeeld. Wees de eerste!" show_rich_snippets="true"]

Draai alle kanten op in deze achtbaan

De Dwervelwind.. In eerste instantie lijkt het een gewone stalen achtbaan. Maar dan als je dit eerste klim heb gehad en de trein zich op het hoogste punt van de baan bevind, duik je naar beneden en beginnen de karretjes zich alle kanten op te draaien. Linker zijkant, rechter zijkant, of zelfs helemaal in zijn achteruit! Je kan het zo gek niet bedenken.

Vervolgens raas je in willekeurige posities over de hele baan. Scherpe bochten, schuine afdalingen en grote hoogtes. Ervaar het allemaal in de snelste en hoogste draaiende achtbaan van Nederland! Wat een sensatie en wat een lol! Je duikt van de ene naar de andere vrije val!

De Dwervelwind gaat maximaal 70 kilometer per uur. Het hoogste punt bevind zich op 21 meter. De attractie is gebouwd door MACK Rides in 2012. De totale baanlengte is 462 meter. Hier gaat de achtbaan in 1:52 min overheen. De hele achtbaan heeft bij elkaar vier miljoen euro gekost.

De achtbaan draagt het thema fantasy. Dit is te zien in de felle kleuren, de muziek en natuurlijk de naam. De attractie ziet er goed uit en brengt op zijn eigen manier sfeer aan het park. Zelfs de wachtrij van deze attractie ziet er goed uit. Deze begint namelijk recht van het station, gezien vanaf de pad. En kronkelt daarna door het parcours van de achtbaan zelf! Je passeert vijvers, bomen en tuinen. En de laatste vijver is helemaal gehuld in een soort mist! Het station van de baan is ingericht als mysterious huisje. Het dak is van riet. En de hele bedoeling ziet er schattig uit. Deze achtbaan is in Nederland uniek in zijn soort!

Je vindt de Dwelvelwind in het gebied “Magische Vallei” van Attractiepark Toverland. De Dwervelwind is één van de achtbanen van Toverland.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/YmvFMj1lvN8?rel=0&showinfo=0" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Pretpark vergelijker - intensiteit attractie

Intensiteit: Matig

Pretpark vergelijker - type attractie

Soort attractie: Achtbaan

Pretpark vergelijker - minimale lengte

Minimale lengte: 100

Pretpark vergelijker - maximale lengte

Maximale lengte: 220

[mrp_rating_form rating_form_id="2"]

2 Reacties

  1. Naomi

    De draaiende atracie wmas niet eng

    Antwoord
  2. Bo

    Wat een MEGA COOL effect dat je zo draaiend de diepte in stort!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *