Achtbanen Toverland

Op deze pagina vind je een overzicht van alle achtbanen in Toverland. Met 6 achtbanen staat Toverland samen met de Efteling op nummer 2 als het gaat om parken met de meeste achtbanen in Nederland. Alleen Walibi Holland heeft meer achtbanen. Deze heeft er namelijk 7. Toverland is al jaren bezig met een ware comeback als het gaat om achtbanen bouwen. De meeste achtbanen van Toverland zijn dan de afgelopen 10 jaar gebouwd. 2 van de achtbanen staan in de lijst van 10 snelste achtbanen van Nederland. En 2 achtbanen in de lijst met de 10 beste achtbanen van Nederland. Niet gek om te bezoeken dus als achtbaan fan. Aanschouw de lijst: achtbanen Toverland.

6. Appelcarrousel

Tjah, wel een achtbaan of geen achtbaan? Wij hebben besloten de Appelcarrousel wel als achtbaan te classificeren omdat het officieel een peuterachtbaan is. Echt hard gaat hij niet en hij is al helemaal niet spectaculair. Deze achtbaan is echt een kinder attractie die alleen leuk is voor de allerkleinsten.

Inversies: 0
Maximale g-kracht: onbekend

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/iiL_CEnxdMM?rel=0&showinfo=0" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Maximale snelheid

15

Km/u

Baanhoogte

1

Meter

Baanlengte

100

Meter

Ritduur

1:30

Minuten

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/Lzt-aOj8I_g?rel=0&showinfo=0" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

5. Toos-Express

Deze volledig indoor achtbaan weet leuke snelheden te bereiken. Nog steeds vrij rustig is de Toos-Express een baan die vooral leuk is voor kinderen. Deze achtbaan in Toverland kent geen spannende inversies of andere extreme elementen. De achtbaan is gebouwd door Vekoma in 2001.

Inversies: 0
Maximale g-kracht: onbekend

Maximale snelheid

60

Km/u

Baanhoogte

12

Meter

Baanlengte

320

Meter

Ritduur

0:52

Minuten

4. Dwervelwind

Welkom bij de spannende achtbanen van Toverland. De Dwervelwind is de eerste achtbaan die leuk is voor de thrill-seakers. Als uniek effect gaan de karretjes waar je in zit onafhankelijk van elkaar ronddraaien. De naam Dwervelwind klinkt een beetje suf. Maar toch is deze baan een welkome attractie voor het park en een unieke achtbaan binnen Nederland.

Inversies: 0
Maximale g-kracht: onbekend

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/YmvFMj1lvN8?rel=0&showinfo=0" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Maximale snelheid

70

Km/u

Baanhoogte

21

Meter

Baanlengte

462

Meter

Ritduur

1:52

Minuten

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/Np3V5uB54Pk?rel=0&showinfo=0" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

3. Booster Bike

De Booster Bike is weer een unieke achtbaan in Nederland. Het leuke aan deze achtbaan is dat je net als bij een motorfiets als het ware op je buik ligt. Dit zorgt voor een hele andere beleving van een achtbaan. Daarbij komt nog eens dat je wordt afgeschoten in deze achtbaan in Toverland. In 2.8 seconden haal je de snelheid van 75 kilometer per uur. De baan is gebouwd in 2004 door Vekoma en goed voor een nummer 3 op de lijst: achtbanen Toverland. Ook is hij de hekkensluiter van de lijst “10 langste achtbanen van Nederland”.

Inversies: 0
Maximale g-kracht: 2.5 g
Acceleratiesnelheid: 0-75km/u in 2.8 seconden

Maximale snelheid

75

Km/u

Baanhoogte

15

Meter

Baanlengte

600

Meter

Ritduur

1:08

Minuten

2. Troy

Troy is de houten achtbaan van Nederland. Deze hoogste en snelste houten achtbaan is één van de spectaculairste achtbanen van Toverland. Met 90 kilometer per uur raas je naar beneden terwijl je de trein over de rails voelt gaan. Het indrukwekkend gevaarte staat zelfs in de lijst van beste en snelste achtbanen van Nederland! Troy is gebouwd in 2007 door Great Coasters International. Hij staat op nummer 2 van de langste achtbanen van Nederland op nummer 7 als het gaat om beste achtbanen van Nederland en een indrukkewekkende gedeelde 4e plek op de lijst van snelste achtbanen van Nederland.

Inversies: 0
Maximale g-kracht: 2.4 g

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/R50oBNww5x4?rel=0&showinfo=0" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Maximale snelheid

90

Km/u

Baanhoogte

31.9

Meter

Baanlengte

1077

Meter

Ritduur

1:50

Minuten

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube-nocookie.com/embed/KVL3427cjyc?controls=0&start=1" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

1. Fenix

Splinternieuw is de Fenix de snelste achtbaan van Toverland! Geopend in 2018 steelt deze wingcoaster daadwerkelijk de show. Het is op dit moment de enige wingcoaster van Nederland. Een wingcoaster is een achtbaan waarbij je als het ware in een soort vleugels links en rechts van de baan zit. Dit geeft het unieke effect dat je onder je voeten helemaal geen rails hebt! De specs van de Fenix zijn dan ook spectaculair. Hij is samen met de Gold Rush in Slagharen de op één na snelste achtbaan van Nederland en ook in de lijst met 10 beste achtbanen van Nederland scoort hij hoog. Daarnaast scoort hij nog een mooie 5e plek als het gaat om de titel: “langste achtbaan van Nederland. Door de bouw van de Fenix heeft Toverland zich in één klap omgetoverd tot achtbaanpark! De baan is gebouwd door Bolliger & Mabillard.

Inversies: 3
Maximale g-kracht: onbekend

Maximale snelheid

95

Km/u

Baanhoogte

40

Meter

Baanlengte

813

Meter

Ritduur

1:45

Minuten

Achtbanen Toverland

Dit waren alle 6 achtbanen van Toverland. We hopen dat je ervan genoten hebt. Ben jij in Toverland en in één van de achtbanen geweest? Laat ons weten wat je ervan vindt! Of laat ons weten wat je van deze lijst: achbanen Toverland vindt.

1 Reactie

  1. Je moeder

    Ik ben in alle achtbanen geweest van toverland. Alleen ik vind het appelcarousel meer een track ride dan een achtbaan, een beetje een monorail om een appel heen, maar dan op de grond in plaats van in de lucht.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6. Appelcarrousel

5. Boomerang

4. Dwervelwind

3. Booster Bike

2. Troy

1. Fenix