Walibi Holland op Pretpark Vergelijker.nl

Walibi Holland op Pretpark Vergelijker.nl!

Vergelijk alle attracties van Walibi Holland!

Geschiedenis Walibi Holland

Walibi Holland is een attractiepark, gelegen in Biddinghuizen (gemeente Dronten) in de Nederlandse provincie Flevoland. Voorheen heette dit park Walibi World, daarvoor Six Flags Holland, daarvoor Walibi Flevo en nog langer geleden de Flevohof. Onder de naam de Flevohof is het park ooit begonnen als boerderijpark waar stedelingen kennis konden maken met de landbouw. Toen de Flevohof begin jaren negentig failliet ging, werd het park overgenomen door de Walibi Group en hernoemd tot Walibi Flevo. Deze groep werd in 1998 overgenomen door Premier Parks en het park veranderde in 2000 in Six Flags Holland. Vanaf seizoen 2005 tot en met seizoen 2010 was het park bekend onder de naam Walibi World. Sinds seizoen 2011 heet het park Walibi Holland. De meeste attracties, waaronder veel achtbanen en andere ‘thrill rides’, stammen uit de Walibi Flevo- en Six Flags-periode. Je vindt hier een overzicht van alle achtbanen in Walibi Holland. Het park is door de vele achtbanen één van de meeste spectaculaire parken in Nederland!
Walibi Holland werd geopend als De Flevohof in 1971. Indertijd was het nog een klein park. De Flevohof bestond onder andere uit een indianendorp, huisjes met bijvoorbeeld een ballenbak, modeltreintjes en oldtimers. De Flevohof had ook een leerzaam karakter. Men kon er veel leren over de landbouw, zoals hoe planten in een kas groeien. De Flevohof had als slogan: Beleef de dag van je leven in de Flevohof. Het laatste seizoen van Flevohof is in 1992.
Op 20 januari 2011 werd bekend dat het park vanaf 2011 door het leven zal gaan als Walibi Holland. Op een persconferentie in het park op 2 februari 2011 werd de nieuwe naam officieel onthuld. Het park is met name bekend om zijn vele achtbanen en de intensiviteit van de attracties. De Trill Seaker en achtbaanfan is in dit park aan het juiste adres. Walibi Holland is het park met de meeste achtbanen van Nederland. Het heeft 7 achtbanen waarvan er 6 staan in de top 10 snelste achtbanen in Nederland. 5 van zijn achtbanen halen de lijst top 10 beste achtbanen van Nederland.

Praktische informatie Walibi Holland

Walibi Holland

Adres:

Spijkweg 30
8256 RJ in Biddinghuizen

Telefoonnummer:

0321 – 32 99 99

Alle attracties van Walibi Holland

  • Type

Park Plattegrond Walibi Holland

Walibi Holland - Park Plattegrond