Lost Gravity - Walibi Holland - Pretpark Vergelijker.nl

Lost Gravity

Walibi Holland | 3 reacties

[mrp_rating_result rating_form_id="2" no_rating_results_text="Deze attractie is nog niet beoordeeld. Wees de eerste!" show_rich_snippets="true"]

Dikke inversies en intense bochten

Lost gravity is de leipe achtbaan in Walibi. Deze extreme ride neemt je mee naar een plek waar de zwaartekracht zoek is. Wat ooit boven was, is nu onder en wat ooit onder was is nu boven. Zet je schrap voor intense bochten, maximale airtime en 2 inversies. Benieuwd of jij lost gravity aan kan?

Lost Gravity uit Walibi Holland is een stalen achtbaan, gebouwd door Mack Rides en geopend op 24 maart 2016. De baan van de achtbaan is zwart met geel. Bezoekers worden in treintjes, die plaats bieden aan totaal 8 personen, omhoog getakeld tot op 32 meter hoogte. Hierna volgt direct een steile afdaling met een bocht van 180 graden (een zogeheten ‘twisted drop’), gevolgd door twee inversies en meerdere heuvels die zorgen voor een airtime (zweeftijd) gevoel. Om een nog groter gevoel van gewichtloosheid te veroorzaken is speciaal voor Walibi Holland een uniek en nieuw element genaamd “Banked Top Hat” ontworpen. Hierin worden bezoekers snel en verticaal naar een hoogte van 30 meter gebracht om bijzondere G-krachten te ervaren. Zijn maximale snelheid ligt op 87 kilometer per uur. Dit bezorgd hem een 7e plek op de lijst van snelste achtbanen van Nederland! Door de bijzondere ride en andere mooie specs geven we de Lost Gravity een nummer 8 plek op de lijst van beste achtbanen van Nederland. De baanlengte van 680 meter bezorgen hem een 8e plek op de lijst met 10 langste achtbanen van Nederland Daarnaast staat hij ook nog eens op een gedeelde 5e plek qua hoogste achtbanen van Nederland.

De treinen van Lost Gravity zijn de eerste in de categorie BigDipper. Dit is een geheel nieuwe categorie in de catalogus van Mack Rides. Vier treinen bieden elk plaats aan acht personen, in twee rijen van vier stoelen, waarbij de buitenste twee stoelen van een rij “floorless” (zonder vloer) zijn. Onder de middelste twee zitplaatsen is een reguliere vloerplaat gemonteerd. De karretjes hebben een zilverkleurige spiegelende look met comfortabele stoelen en heupbeugels. Op het karretje is het logo van Lost Gravity te zien in een zwarte glimmende kleur.

Het thema van Lost Gravity gaat dat er een meteoriet is ingeslagen op de aarde, met als gevolg dat de zwaartekracht totaal is verdwenen. Er staan auto’s op de zijkant en ondersteboven, bomen groeien verkeerd en er is een omgekeerde helikopter. De rit heeft ook met het thema te maken, omdat je in de rit ook verschillende G-Krachten voelt die je gewichtloosheid geven. Het liedje van Mr. Polska “Lost Gravity” is speciaal in opdracht van Walibi geproduceerd.

De wachtrij van de attractie is ook gethematiseerd in het thema verdwenen zwaartekracht. Het is een combinatie van een gethematiseerde doorloopwachtrij, om de bezoekers in de juiste sfeer te brengen, met in het midden een klassieke kronkelende wachtrij op een vierkante oppervlakte. In de doorloopgedeelten is onder andere een stilstaande maar trillende roltrap te vinden, een gang met ondersteboven hangende liftdeuren, een ruimte vol spiegels en vormen die naar een meteoriet verwijzen…

Buiten is het thema onderstreept met zeecontainers waar onder andere een terras ondersteboven aan het plafond hangt, een fiets die tegen een muur “leunt” die boven de wachtrij hangt, een stuk wegdek dat verticaal naast de wachtrij loopt, een omgekeerde wasserette, een trap die van de ene naar de andere muur loopt in plaats van van beneden naar boven…

Bij opening van Lost Gravity werd ook voor een tweede, kortere wachtrij gezorgd. Deze rij is ook gethematiseerd en loopt dwars door een oude autobus. Oorspronkelijk was dit een “fastlane”: een rij die bezoekers kunnen gebruiken om de gewone wachtrij voorbij te lopen wanneer ze een “fastpass” hebben gekocht (een soort kaart die iets meer kost als een gewone ticket, maar waarmee je niet in de normale wachtrij hoeft te staan). In augustus 2016 heeft Walibi bij wijze van experiment deze wachtrij, al dan niet tijdelijk, vervangen door een single riders-wachtrij. Deze rij wordt gebruikt om lege plaatsen in de trein op te vullen. Hier kan iedereen in gaan staan die niet noodzakelijk samen met iemand anders op de achtbaan wil. Zo gaat ook de gewone wachtrij sneller, omdat er nooit lege plaatsen zijn in de rijdende treinen. Omdat niet veel bezoekers dat concept kennen, is deze rij vaak veel korter dan de gewone wachtrij.

Inmiddels in de single riders rij weer vervangen door de Fast Lane ingang en is er naast de Fast Lane ingang een single riders rij aangelegd. Lost Gravity is één van de vele achtbanen van Walibi Holland.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/ebVNhnLn6uk?rel=0&showinfo=0&start=14" frameborder="0" gesture="media" allow="encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Pretpark vergelijker - intensiteit attractie

Intensiteit: Intensief

Pretpark vergelijker - type attractie

Soort attractie: Achtbaan

Pretpark vergelijker - minimale lengte

Minimale lengte: 140

Pretpark vergelijker - maximale lengte

Maximale lengte: 220

[mrp_rating_form rating_form_id="2"]

3 Reacties

 1. Bobbie

  Wiiiiheeeaaaa wat een topper 😀

  Antwoord
 2. arnosl swarzneggr

  super, neem de single riders wachtrij, vele malen betrrr 🙂

  Antwoord
 3. Thijs

  Super achtbaan. Heerlijk snel en een heel ander soort wagentje weer. Aanrader!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *