Top 10 hoogste achtbanen van Nederland

Langste achtbanen ter wereldSnelste achtbanen ter wereld

Hoogste achtbanen van Nederland!!

In deze lijst, “de 10 hoogste achtbanen van Nederland” maak je kennis met de hoogste achtbanen van ons land.  Houd je goed vast en geniet van het uitzicht voordat je naar beneden raast want hier volgen de 10 hoogste achtbanen van Nederland:

10. Python (29 m)

De Python is de klassieker van het pretpark de Efteling. Vernoemd naar de reusachtige slang is dit met recht één van de beste achtbanen van het park. De hoogte is goed voor een laatste plaats op de top 10 lijst hoogste achtbanen van Nederland. De baan is spectaculair. Hij heeft inversies, een flinke afdaling en goeie bochten. Hij is gebouwd in 1981 door Vekoma. In 2018 is de baan volledige gereviseerd. We vinden de Python ook in de lijst van langste achtbanen van Nederland.

Inversies: 4
Maximale g-kracht: 3.5 g

Maximale snelheid

75

Km/u

Baanhoogte

29

Meter

Baanlengte

750

Meter

Ritduur

2:08

Minuten

9. Baron 1898 (30 m)

Weer een achtbaan van de Efteling in de top 10 hoogste achtbanen van Nederland. De Baron 1898 is de meest spectaculaire baan van het park. Niet voor niks vinden we hem dus ook terug in de lijsten: “10 beste achtbanen van Nederland en 10 snelste achtbanen van Nederland” De baan kent spannende inversies en zit vol met scherpe bochten en steile afdalingen. In de Baron 1898 word je als eerste omhoog getrokken. Op het hoogste punt houdt de achtbaan even in en kijk je recht de diepte in! Er volgt namelijk een vrije val bijna 90 graden naar beneden! Zoals we van de Efteling gewend zijn is ook deze baan perfect gethematiseerd. Wat we ook van het beste themapark van Nederland verwachten. De Baron 1898 is gebouwd door Bolliger & Mabilard in 2015.

Inversies: 2
Maximale g-kracht: 3 g

Maximale snelheid

90

Km/u

Baanhoogte

30

Meter

Baanlengte

501

Meter

Ritduur

2:10

Minuten

8. Troy (31.9 m)

De langste en snelste houten achtbaan van Nederland doet ook mee aan de hoogste achtbanen van Nederland. Troy is de houten achtbaan van Toverland en gelijk de op één na snelste achtbaan van dit park. Op papier is dit monsterlijke gevaarte iets minder hoog dan de Robin Hood die op de gedeelde nummer 5 staat van deze lijst. Zo’n 10 centimeter om precies te zijn. Toch is Troy de recordhouder omdat hij een hogere val heeft. Troy is gebouwd in 2007 door Great Coasters International. Hij staat op een gedeelde nummer 4 van de snelste achtbanen van Nederland!

Inversies: 0
Maximale g-kracht: 2.4 g

Maximale snelheid

90

Km/u

Baanhoogte

31.9

Meter

Baanlengte

1077

Meter

Ritduur

1:50

Minuten

7, 6 en 5. Condor, Robin Hood en Lost Gravity (32 M)

Al deze fantastische achtbanen vinden we in Walibi Holland en hebben één ding gemeen met elkaar. Ze hebben allemaal dezelfde hoogte van 32 meter.

Condor (32 m)

Gebouwd in 1994 door Vekoma is dit de oudste achtbaan van Walibi Holland. De maximale snelheid ligt op 80 kilometer per uur. Toen de Condor gebouwd werd was het de eerste achtbaan op het Europese vasteland waar de stoeltjes onder de rails hingen. Het was zelfs de eerste achtbaan wereldwijd waarbij 2 stoeltjes naast elkaar zitten in plaats van 4. Inmiddels vinden we in veel andere parken ook omgekeerde achtbanen. Walibi Holland heeft de meeste achtbanen in deze lijst van hoogste achtbanen in Nederland. Het park is al jaren koploper op het gebied van achtbanen.

Inversies: 5
Maximale g-kracht: 4.5 g

Maximale snelheid

80

Km/u

Baanhoogte

32

Meter

Baanlengte

662

Meter

Ritduur

2:02

Minuten

Robin Hood (32 m)

Houten achtbanen zien er vaak fantastisch uit. Ze zijn vaak een stuk langer dan hun stalen kameraden. Ook als het gaat om hoogte scoren ze goed. Zo vinden we Robin Hood van Walibi Holland op de gedeelde nummer 5 van hoogste achtbanen van Nederland. Er zijn plannen om de achtbaan in 2019 om te bouwen tot een hybride achtbaan. Een combinatie van hout en staal dus. Maar zo ver is het nog niet. Je hebt nog heel 2018 om de Robin Hood te bezoeken. De baan is gebouwd door Vekoma en geopend in 2000.

Inversies: 0
Maximale g-kracht: 3.7 g

Maximale snelheid

Km/u

Baanhoogte

Meter

Baanlengte

Meter

Ritduur

Minuten

Lost Gravity (32 m)

Ook de Lost Gravity heeft een hoogte van 32 meter. Nog maar net geopend in 2016 is dit de nieuwste baan van Walibi Holland. Tijdens de 680 meter durende fantastische rit onderga je verschillende soort g-krachten wat ervoor zorgt dat je een gevoel van gewichtsloosheid ervaart. Vandaar ook de naam natuurlijk. De hele achtbaan is gebouwd in het space thema. Hij is gebouwd door MACK Rides.

Inversies: 3
Maximale g-kracht: 4.3 g

Maximale snelheid

87

Km/u

Baanhoogte

32

Meter

Baanlengte

680

Meter

Ritduur

1:22

Minuten

4. Gold Rush (33 m)

Net een metertje hoger dan zijn voorgangers en verbazingwekkend spectaculair vinden we de Gold Rush op nummer 4 van de hoogste achtbanen van Nederland. Dit pareltje vinden we in een park wat niet bekend staat om zijn spectaculaire achtbanen. Toch staat de Gold Rush in meerdere top 10 lijsten als het gaat om achtbanen! We vinden hem terug in in de lijst met 10 snelste achtbanen van Nederland en de lijst van 10 beste achtbanen van Nederland. Hij is zelfs samen met Fenix uit Toverland de op één na snelste achtbanen van Nederland!! Het speciale aan de baan is het triple launce effect. Alsof de topsnelheid nog niet genoeg was! De baan is gebouwd in 2017 door Gerslauer.

Inversies: 2
Maximale g-kracht: onbekend

Maximale snelheid

95

Km/u

Baanhoogte

33

Meter

Baanlengte

400

Meter

Ritduur

0:50

Minuten

3. Speed of Sound (35.5 m)

Naast de indrukwekkende hoogte wat de Speed of Sound een 3e plek oplevert qua hoogste achtbaan van Nederland valt ook direct de bizar hoge g-kracht op van de baan. Deze combinatie en het feit dat de volledige rails met 3 inversies ook nog eens achteruit wordt afgelegd geven mij altijd een misselijk en draaierig gevoel. De enige Nederlandse achtbaan die dit effect op me heeft. Om deze redenen en de indrukwekkende andere specs verdient de Speed of Sound zeker een plaats als het gaat om beste achtbanen van Nederland. Hij staat op de laatste plaats van de top 10 snelste achtbanen van Nederland. Hij is gebouwd door Vekoma in 2000 en staat in Walibi Holland wat veruit het beste achtbaanpark is van Nederland.

Inversies: 3 (waar je dus 2 keer doorheen gaat.
Maximale g-kracht: 5.2 g

Maximale snelheid

75.6

Km/u

Baanhoogte

35.5

Meter

Baanlengte

285

Meter

Ritduur

1:48

Minuten

2. Fenix (40 m)

De enige en eerste wing coaster in Nederland vinden we in Toverland. Een wing coaster houdt in dat de stoeltjes in een soort armen zich links en rechts van de trein bevinden. Als je naar beneden kijkt heb je dus het idee dat er geen rails onder je is! Dit geeft een fantastisch effect aan de achtbaan. Deze spiksplinternieuwe achtbaan kent indrukwekkende specs. Hij is de op 1 na snelste achtbaan van Nederland en komt voor in de lijst van beste achtbanen van Nederland en langste achtbanen van Nederland en dus ook in de hoogste achtbanen van Nederland.. De Fenix is gebouwd door Bolliger & Mabillard. Hij opende zijn deuren in 2018.

Inversies: 3
Maximale g-kracht: onbekend

Maximale snelheid

95

Km/u

Baanhoogte

40

Meter

Baanlengte

813

Meter

Ritduur

1:20

Minuten

1. Goliath (46.8 m)

Niet geheel verbazingwekkend is de snelste en langste achtbaan van Nederland ook de hoogste achtbaan van Nederland. De Goliath in Walibi Holland is al sinds de bouw door Intamin AG in 2002 koploper. De Goliath is een stalen achtbaan zonder inversies. Het spektakel moet vooral komen van de grote val naar beneden die hem zijn maximale snelheid geeft. Het uitzicht vanaf deze grote hoogte is prachtig! Met 8 meter verschil met de nummer 2 is hij duidelijk de hoogste achtbaan van Nederland!

Inversies: 0
Maximale g-kracht: 3.8 g

Maximale snelheid

106

Km/u

Baanhoogte

46.8

Meter

Baanlengte

1214

Meter

Ritduur

1:32

Minuten

Hoogste achtbanen van Nederland

Elke paar jaar worden er achtbanen bijgebouwd in Nederland. Meestal volgen we deze processen op de voet. Mochten we er toch eentje vergeten zijn in de lijst van hoogste achtbanen van Nederland, of vind je het gewoon leuk om je ervaringen te delen over deze achtbanen? Laat een reactie achter hieronder.

3 Reacties

 1. 1234

  niet cool

  Antwoord
 2. broodje kroket

  nice

  Antwoord
 3. Broodje worst

  Yo ik ben cool geef een reactie als je ook cool bent

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10. Python

Hoogste achtbanen van Nederland – Python – Pretpark Vergelijker.nl

9. Baron 1898

Hoogste achtbanen van Nederland - baron 1898 - Pretpark vergelijker.nl

8. Troy

Hoogste achtbanen van Nederland - Troy - Pretpark Vergelijker.nl

7. Condor

Hoogste achtbanen van Nederland - Condor - Pretpark Vergelijker.nl

6. Robin Hood

Hoogste achtbanen van Nederland - Robin Hood - Pretpark Vergelijker.nl

5. Lost Gravity

Hoogste achtbanen van Nederland - Lost Gravity - Pretpark Vergelijker.nl

4. Gold Rush

Hoogste achtbanen van Nederland - Gold Rush - Pretpark vergelijker.nl

3. Speed of Sound

Hoogste achtbanen van Nederland - Speed of Sound - Pretpark vergelijker.nl

2. Fēnix

Hoogste achtbanen van Nederland - Fenix - Pretpark Vergelijker.nl

1. Goliath

Langste achtbanen van Nederland – Goliath – Pretpark Vergelijker.nl