Python - Efteling - Pretpark Vergelijker.nl
[mrp_rating_result rating_form_id="2" no_rating_results_text="Deze attractie is nog niet beoordeeld. Wees de eerste!" show_rich_snippets="true"]

Woooooooh! Er komt iets aan…

Zet je wereld op z’n kop en ontsnap aan de draaiende wurggreep van de Python die in alle rust op je wacht. Overleef de kronkelende bewegingen op grote hoogte in deze stalen achtbaan met dubbele looping en kurkentrekker.Dit is het echte werk! Recht je rug, haal diep adem. De kriebels slaan in je benen. Maar je gaat ervoor. Heb je die loopings gezien? Vast niet, waarschijnlijk knijp je je ogen stevig dicht. Wedden? Maak een duizelingwekkende rit in deze baan!

De Python is een attractie voor echte waaghalzen vanaf 1,20 m. De Python gaat namelijk twee keer over de kop en wordt gevolgd door een kurkentrekker. Zit je in een rolstoel? Dan moet je bij deze attractie even overstappen in het karretje. De achtbaan is niet toegankelijk voor zwangere vrouwen en geopend als de weersomstandigheden het toelaten.

De maximale snelheid van de Python is 75 kilometer per uur. Dit is net niet snel genoeg voor een plaats in de top 10 snelste achtbanen van Nederland. Met een baanlengte van 750 meter haalt hij een mooie 7e plek op de lijst van 10 langste achtbanen van Nederland. Het hoogste punt van de Python bevind zich op 29 meter wat hem de hekkensluiter maakt van de lijst van 10 hoogste achtbanen van Nederland. De totale rit duurt best lang, namelijk 2 minuten en 8 seconden. Hij kent 4 inversies en haalt een maximale g-kracht van 3.5 g. De Python haalt regelmatig onze lijst waar we attractie ongelukken beschrijven! Durf jij er nog in?

De rollercoaster, gebouwd door Vekoma, is van het type ‘Double Loop Corkscrew’. De baan bestaat uit twee loopings, een dubbele kurkentrekker en een helix. De witte track op groene zuilen bevindt zich in het zuid-oosten van het park. De ingang is te vinden aan het plein bij Station de Oost. ij de opening in 1981 stond de attractie bekend als de grootste, snelste en langste op het Europese vasteland. Het is één van de twee attracties in de Efteling die over de kop gaan (de ander is Baron 1898) en is internationaal gezien bijzonder, omdat de baan ter plekke in het park aan elkaar is gelast.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/zWmL3MoQ2mQ?rel=0&showinfo=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Pretpark vergelijker - intensiteit attractie

Intensiteit: Intensief

Pretpark vergelijker - type attractie

Soort attractie: Achtbaan

Pretpark vergelijker - minimale lengte

Minimale lengte: 120

Pretpark vergelijker - maximale lengte

Maximale lengte: 220

[mrp_rating_form rating_form_id="2"]

5 Reacties

 1. Danicha

  Super leuk ik ben 9 jaar vandaag jarig de acktracie was super leuk

  Antwoord
 2. justin

  super achtbaan ben blij dat hij niet weg ging!

  Antwoord
 3. jan

  poepjes

  Antwoord
 4. Rick de 007

  Geweldig, helemaal fijne achtbaan, lekker over de kop 😎 en vervolgens een kurketrekker zoals het hoort 🙂

  Antwoord
 5. Martijn van Meringa

  De Python is al jaren een klassieker, altijd als ik hier kom ga ik minimaal 2x. Wat een top achtbaan

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Python vernieuwde baan - de Efteling - Pretpark Vergelijker.nl

Nieuwe baan Python

Verder moest het oude fotohuisje plaats maken voor een nieuwe en is er een nieuwe eetgelegenheid geopend naast de attractie. De nieuwe baan van de Python ziet er fantastisch uit.

Python opnieuw geopend

Op 31 maart 2018 is de vernieuwde baan van de Python officieel geopend. De Efteling wilde de achtbaan uit 1981 zoveel mogelijk hetzelfde laten omdat hij een icoon is voor het pretpark. De hele baan is zowat vervangen maar toch blijft de rit hetzelfde. Hij is namelijk alleen vernieuwd en er is zo weinig mogelijk veranderd. De 2 loopings en 2 kurkentrekkers zitten er nog steeds in. Wat verder wel is veranderd zijn kleine details zoals de omgeving van het deel waar de Python staat en wat kleine dingen aan de treinen. Ook kreeg de Python een zogeheten “boarding pass”. Dit betekend dat op drukke dagen de bezoekers een ritje moeten reserveren. Zo worden lange wachttijden voorkomen.

Python nieuw uiterlijk - de Efteling - Pretpark Vergelijker.nl
Python - Efteling - Pretpark Vergelijker.nl

Nieuwe baan van de Python

Op de rechter foto zie je de nieuwe baan van de Python. Zelfs de kleuren zijn ongeveer hetzelfde. De achtbaan draait het seizoen van 2018 natuurlijk gewoon weer mee.

Python in onderhoud

Van januari tot maar 2018 is de Python in groot onderhoud geweest. De baan wordt helemaal vernieuwt! Na 36 jaar van trouwe dienst en ruim 300.000 kilometer te hebben afgelegd is het tijd voor vernieuwing. Maar geen zorgen. De baanbeleving van deze toonaangevende achtbaan blijven hetzelfde heeft de Efteling toegezegd. De rit blijft namelijk nagenoeg gelijk. In de linkerfoto zie je dat het afbreken van de Python al begonnen is.

Python - Efteling - Pretpark Vergelijker.nl