Efteling - Baron 1898 - Pretpark Vergelijker.nl

Baron 1898

Efteling | 1 reactie

[mrp_rating_result rating_form_id="2" no_rating_results_text="Deze attractie is nog niet beoordeeld. Wees de eerste!" show_rich_snippets="true"]

Recht naar beneden in een vrije val

Om de mijn te betreden laat Baron 1898 je 37,5 meter omlaag storten! Snel, probeer het goud in de ondergrondse gang te bemachtigen voordat de Witte Wieven jouw kans op rijkdom saboteren tijdens deze dive coaster rit in de Efteling!

Baron 1898 is een dive coaster (duikachtbaan) waarin bezoekers een loodrechte vrije val maken, een type coaster van de Zwitserse achtbaanbouwer Bolliger & Mabillard. De attractie is gethematiseerd als een eind-negentiende eeuwse goudmijn en is gelegen aan de rand van het Ruigrijk, aan de oever van de Gondoletta.

In het gebouw zijn voorshows waar het achtergrondverhaal wordt verteld en kennis wordt gemaakt met de eigenaar, mijnbaron Gustave Hooghmoed. De achtbaan heeft een val van meer dan 90 km/u van 37,5 meter naar beneden een tunnel in, een Immelmann, een zero-G roll en een helix. Deze flinke snelheid levert hem een gedeelte 4e plek op in de lijst met snelste achtbanen van Nederland en de hoogte geven hem een 9e plek in de top 10 hoogste achtbanen van Nederland. De 501 meter lange rit duurt totaal zo’n 130 seconden, waarvan ongeveer 30 seconden vanaf de drop tot het remblok. De minimumlengte is 1,40 meter. De andere vernieuwende spec leveren Baron 1898 een 9e plek op met de lijst van beste achtbanen van Nederland.

Baron 1898, de zevende achtbaan die in de Efteling werd gebouwd, opende op 1 juli 2015 voor het publiek. De attractie vergde een investering van € 18 miljoen. Het gebouw en de baan liggen waar voorheen de Zwembadlaan en de ligweide van het Zwembad lagen, tussen het Pirañaplein en De Meermin. Alhoewel hij tot het Ruigrijk hoort is de attractie met name goed te zien vanaf de Gondoletta. De ingang ligt gericht op Anderrijk, maar de attractie is vanaf drie kanten te benaderen. Voor de attractie is een pad waar bezoekers het spektakel van de val kunnen aanschouwen, met een pleintje rondom de schachttoren en een aansluiting naar het duinpad van De Vliegende Hollander.

De Baron 1898 is 1 van de 6 achtbanen van de Efteling. De Python staat natuurlijk bekend om zijn vastlopers. Maar ook deze baan heeft onze lijst van attractie ongelukken al gehaald.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/xb_43hWuVkQ?rel=0&showinfo=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Pretpark vergelijker - intensiteit attractie

Intensiteit: Intensief

Pretpark vergelijker - type attractie

Soort attractie: Achtbaan

Pretpark vergelijker - minimale lengte

Minimale lengte: 140

Pretpark vergelijker - maximale lengte

Maximale lengte: 220

[mrp_rating_form rating_form_id="2"]

1 Reactie

  1. De Baron

    Een van de beste efteling attracties. 😎 Stijlvol zoals je mag verwachten van de efteling en de Baron1898 stelt je niet teleur met de snelheid. fantastisch!!!!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *