Efteling - de Vliegende Hollander - Pretpark Vergelijker.nl

de Vliegende Hollander

Efteling | 2 reacties

[mrp_rating_result rating_form_id="2" no_rating_results_text="Deze attractie is nog niet beoordeeld. Wees de eerste!" show_rich_snippets="true"]
De Vliegende Hollander is vervloekt en veranderd in een spookschip. De reis begint in een prachtig kasteel aan de kade. Maar al snel zul je merken dat dit geen sprookjeskasteel is. Je houdt je adem in terwijl het schip wordt opgetild naar een hoge golf… Je voelt dat er iets gaat gebeuren… Nog even… En dan, splash!! Alleen met een spookachtige vaart kun je nog ontkomen aan de vloek van De Vliegende Hollander. Kriebels in je maag en kans op een nat pak in de Efteling!

De Vliegende Hollander is een attractie in Ruigrijk die bestaat uit een combinatie van diverse attractietypes, waaronder een walkthrough, een darkride en een watercoaster. Het thema van de attractie is de gelijknamige sage over een spookschip uit de Gouden Eeuw. In de Vliegende Hollander leggen 11 boten van elk 5000 kilo een traject af van 420 meter. Hierin zijn twee onderwaterwissels opgenomen voor en na het station. Per boot kunnen maximaal veertien passagiers mee, maar door de wat ingewikkelde 3-4-3-4 indeling qua plaatsen per rij, is de bezetting meestal lager. Deze indeling heeft als voordeel dat inzittenden een bioscoopachtig zicht hebben op onder andere de projecties in de rit. Aan de achterzijde van het gebouw, boven de “Open Zee”-scène, is voorzien in een onderhoudsruimte voor de sloepen. Boten worden middels een liftmechanisme in- en uitgerangeerd naar deze werkplaats. Aan de buitenkant van het gebouw is hier ook een groot rolluik aangebracht om boten helemaal uit de attractie te verwijderen. Het ritsysteem is ontworpen voor een capaciteit van 1900 bezoekers per uur, maar in de praktijk is de helft daarvan het hoogst haalbare.
In de attractie maakt men gebruik van twee typen rookeffect: de rook in de smokkelgang is een product van rookvloeistof, terwijl de mist en nevel tijdens de rit, zowel binnen als buiten, wordt geproduceerd middels onder hoge druk verneveld water.

De Vliegende Hollander is 1 van de 6 achtbanen van de Efteling. Hij is net niet snel genoeg voor een plaats in de top 10 snelste achtbanen van Nederland en net niet spectaculair genoeg voor een plaats in de top 10 beste achtbanen van Nederland.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/mh1_bWY0gI0?rel=0&showinfo=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Pretpark vergelijker - intensiteit attractie

Intensiteit: Intensief

Pretpark vergelijker - type attractie

Soort attractie: Achtbaan

Pretpark vergelijker - minimale lengte

Minimale lengte: 120

Pretpark vergelijker - maximale lengte

Maximale lengte: 220

[mrp_rating_form rating_form_id="2"]

2 Reacties

  1. Kasandra

    Ik ben er in geweest met mijn dochter van 9 en ze is helaas flauwgevallen tijdens de rit. Kut attractie, tering eng. Zeker een aanrader!!

    Antwoord
  2. Alex23

    Super gave entree, de wachtrij is zo geweldig alleen al. Het begin binnen in het huis zie je niet op de video maar is ontzettend mooi gemaakt. geniet ervan!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *