Achtbanen de Efteling

Op deze pagina vind je een overzicht van alle achtbanen in de Efteling. De Efteling staat bekend om de fantastische thema’s in het park. Ook qua achtbanen doet de Efteling goed mee. Met 6 achtbanen hebben ze slechts één achtbaan minder dan de koploper in Nederland: Walibi Holland. Deze voert de lijst aan met 7 achtbanen en heeft verre weg de meest spectaculaire achtbanen. Toch heeft ook de Efteling 1 achtbaan in de lijst van 10 snelste achtbanen van Nederland. En wel 2 achtbanen in de lijst met de 10 beste achtbanen van Nederland. Welkom bij deze lijst: achtbanen Efteling!

6. Max & Moritz

Echt een kinderachtbaan heeft de Efteling sinds de komst van Max & Moritz in 2020. De maximale snelheid blijft dan ook bescheiden en hij gaat ook niet over de kop. De kinderachtbaan is gekomen in de plaats van de 34 jarig oude bobsleebaan, bij velen wel bekend.

Maximale snelheid

36

Km/u

Baanhoogte

6

Meter

Baanlengte

300

Meter

Ritduur

1:23

Minuten

5. Vogel Rok

De Vogel Rok is één van de speciale achtbanen van de Efteling. Het thema is mooi vormgegeven en het unieke aan deze baan is dat hij volledig indoor is. Mede om deze redenen hebben we de Vogel Rok een plaats gegeven in de top 10 beste achtbanen van Nederland. De Vogel Rok is de hekkensluiter van de 10 langste achtbanen in Nederland. De achtbaan is gebouwd door Vekoma en gaat alweer eventjes mee. Hij stamt ui 1998.

Inversies: 0
Maximale g-kracht: 3.5 g

Maximale snelheid

65

Km/u

Baanhoogte

25

Meter

Baanlengte

643

Meter

Ritduur

1:41

Minuten

4. de Vliegende Hollander

De Vliegende Hollander is weer een thema achtbaan van de Efteling. Gecombineerd als dark ride en water achtbaan is de Vliegende Hollander daadwerkelijk uniek in Nederland. Wederom is de thematiek het hoogtepunt van de baan. De maximum snelheid en de andere specs van deze achtbaan zijn namelijk niet zo heel indrukwekkend. De achtbaan is in 2007 gebouwd door Intamin AG en Kumbak Coasters.

Inversies: 0
Maximale g-kracht: 2 g

Maximale snelheid

70

Km/u

Baanhoogte

22.5

Meter

Baanlengte

420

Meter

Ritduur

3:43

Minuten

3. Joris en de Draak

De houten achtbaan van de Efteling. Of eigenlijk moet ik zeggen: de houten achtbanen van de Efteling. Joris en de Draak is namelijk een Twin Coaster. Dit wil zeggen dat 2 bijna identieke achtbanen tegelijkertijd bij het station vertrekken om tegen elkaar te racen. Degene die het eerst weer terug is in zijn station wint en heeft de “draak” verslagen. Voor de winnende trein wordt de vlag uitgehangen. Met zijn topsnelheid van 75 kilometer per uur haalt hij net niet de lijst van 10 snelste achtbanen van Nederland. Wel staat hij op nummer 6 als het gaat om langste achtbanen van Nederland. De baan is gebouwd door Great Coasters International in 2010. Deze bouwden ook de snellere houten achtbaan Troy in Toverland.

Inversies: 0
Maximale g-kracht: 3 g

Maximale snelheid

75

Km/u

Baanhoogte

25

Meter

Baanlengte

810

Meter

Ritduur

2:00

Minuten

2. Python

Al jaren is de Python het icoon van de Efteling. Lang was het de snelste en meest intensieve achtbaan van de Efteling tot de bouw van Baron 1898. Nog steeds hoort de achtbaan tot één van de meest intensieve achtbanen van de Efteling. Gebouwd in 1981 door Vekoma is de Python bijna antiek. Daarom is in 2017 besloten dat de Python herbouwd gaat worden omdat de onderhoudskosten te hoog waren. In 2018 is de verbouwing afgerond en staat er een geheel vernieuwde Python. Vanwege het iconische aspect van de baan is de rails zoveel mogelijk hetzelfde gelaten. Genoeg voor de één na hoogste plek op de lijst: achtbanen Efteling. Toch scoort de Python op nationaal niveau niet heel hoog. Hij haalt het net niet in de lijsten: “10 snelste achtbanen van Nederland en 10 beste achtbanen van Nederland”. Hij weet een 7e plek te pakken op de lijst van langste achtbanen van Nederland.

Inversies: 4
Maximale g-kracht: 3.5 g

Maximale snelheid

75

Km/u

Baanhoogte

29

Meter

Baanlengte

750

Meter

Ritduur

2:08

Minuten

1. Baron 1898

De nieuwste en meest spectaculaire achtbaan van de Efteling is ook nog eens een plaatje om naar te kijken! De achtbaan vertelt het verhaal van een goudmijn die in 1898 in Nederland geopend werd. Daarnaast heeft de Baron 1898 het geschopt tot een gedeelde nummer 4 in de lijst van snelste achtbanen van Nederland en staat hij ook in de lijst met de beste achtbanen van Nederland. De baan begint met een bijna verticale val van ruim 37 meter. Vlak voordat je gaat hangt de trein eventjes stil op een hoogte van 35 meter. Je valt daarna door de grond heen in een tunnel. De Baron 1898 is geopend in 2015 en gebouwd door Bolliger en Mabillard. De Baron is de op 3 na snelste achtbaan van Nederland samen met Xpress: Platform 13 in Walibi en de houten achtbaan Troy in Toverland. Ook op de lijst met beste achtbanen in Nederland verdient de Baron 1898 een mooie plek.

Inversies: 2
Maximale g-kracht: 3 g

Maximale snelheid

90

Km/u

Baanhoogte

30

Meter

Baanlengte

501

Meter

Ritduur

2:10

Minuten

Achtbanen Efteling

Dit waren alle 6 achtbanen van de Efteling. We hopen dat je ervan genoten hebt. Ben jij in de Efteling en in één van de achtbanen geweest? Laat ons weten wat je ervan vindt en laat ons weten wat je van deze lijst vindt: achtbanen Efteling.

9 Reacties

 1. Tjitske

  Spoooookslllllooooooooottttttttt

  Antwoord
 2. Ischa

  de bob is al lang gesoten ):

  Antwoord
  • lol

   ja

 3. ruby

  super fijne site! dankjewel!

  Antwoord
 4. piet jan

  super gave Efteling lijst

  Antwoord
 5. iris

  ik ook

  Antwoord
 6. elize van nierop

  ik mag in alle achtbanen

  Antwoord
  • Niemand

   Cool zeg!

  • milo cheese

   ja cool zeg

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6. Bobsleebaan

Achtbanen Efteling - Bobsleebaan - Pretpark Vergelijker.nl

5. Vogel Rok

Achtbanen Efteling - Vogel Rok - Pretpark Vergelijker.nl

4. de Vliegende Hollander

Achtbanen Efteling - de Vliegende Hollander - Pretpark Vergelijker.nl

3. Joris en de Draak

Achtbanen Efteling - Joris en de Draak - Pretpark Vergelijker.nl

2. Python

Achtbanen Efteling - Python - Pretpark Vergelijker.nl

1. Baron 1898

Achtbanen Efteling - Baron 1898 - Pretpark Vergelijker.nl