Joris en de Draak - Efteling - Pretpark Vergelijker.nl

Joris en de Draak

Efteling | 1 reactie

[mrp_rating_result rating_form_id="2" no_rating_results_text="Deze attractie is nog niet beoordeeld. Wees de eerste!" show_rich_snippets="true"]

Trek ten strijde tegen het beest!

De koning roept moedige burgers op! Versla de draak die het koninkrijk teistert in de Efteling. Alle krijgers worden uitgedaagd één van de banen te kiezen en met ‘Water’ of ‘Vuur’ het beest te kloppen. Degene die hierin het snelst slaagt, krijgt alle eer na een rit in deze houten racerachtbaan. Neem plaats in deze houten achtbaan waar je het tegen een ander team van racers opneemt! Voor deze attractie moet je minimaal 1,10 m zijn. Ben je tussen 1,10 en 1,20 m? Dan moet je door een volwassene begeleid worden en mag je alleen in de middelste karretjes plaatsnemen. Joris en de Draak is niet toegankelijk voor zwangere vrouwen en is geopend zolang de weersomstandigheden het toelaten.

De hoofdontwerper van Joris en de Draak is Karel Willemen, die eerder al De Vliegende Hollander ontwierp. De bouwer van de baan is Great Coasters International, die in 2007 ook de Troy in Toverland heeft gebouwd. De naam en het thema verwijzen naar de legende van de heilige Joris. In de achtbaan nemen 2 treinen het tegen elkaar op om de draak te verslaan. De ene trein probeert dat met water, de ander met vuur. De trein die het eerst het finishbord heeft bereikt, wint de strijd. Het finishbord krijgt hierbij de kleur van de winnende trein en in het station gaan boven de winnende trein vlaggen omlaag in deze kleur.

Joris en de Draak is 25 meter hoog en de twee banen zijn elk 810 meter lang. Goed voor een nummer 6 op de lijst van 10 langste achtbanen van Nederland. met een gezamenlijke capaciteit van 1700 personen per uur. De maximumsnelheid is 75 km/h. Om mee te rijden is een lichaamslengte van ten minste 1,10 meter en begeleiding door een volwassene vereist voor de bakjes in het midden van elke trein. In de karretjes wordt de gast op zijn plaats gehouden door een gordel en een heupbeugel die gesloten is via een klik-systeem, standaard worden de beugels gecontroleerd door middel van een ruk aan de beugel door een van de werknemers. Voor de iets wildere rit voor en achter in de trein is de minimumlengte 1 meter 20 en is begeleiding niet verplicht. De baan strekt zich uit vanaf de Python tot aan de waterattractie Piraña. Om de achtbaan in de omgeving in te passen is het wandelpad dat langs de Pegasus liep, vervangen door een nieuw pad, onder de achtbaan door en langs de 9 meter hoge bewegende draak die tussen de banen in het water ligt. Deze draak lijkt de treinen met zijn ogen te volgen als zij door de baan gaan. Af en toe spuugt de draak vuur, wanneer een trein van de waterbaan voorbij komt. De andere trein, die op de vuurbaan rijdt, wordt bestreden door de in het water spetterende staart van de draak.

Indien het gevroren heeft kan het zijn dat de attractie later opent. Dit komt doordat het staal van de baan daaronder lijdt en omdat de wielen van de treinen dan niet netjes over de baan kunnen rijden. Daarnaast zet het hout uit, waardoor het niet zijn normale veerkracht heeft. Het risico bestaat, dat er door de krachten van de trein houten balken of planken springen. De achtbaan kan met zijn vier treinen 1700 drakenstrijders per uur vervoeren met een maximale snelheid van 75 kilometer per uur.

Joris en de Draak is 1 van de 6 achtbanen van de Efteling. Hij was net niet snel genoeg voor de top 10 snelste achtbanen in Nederland maar wel lang genoeg voor een nummer 6 in de top 10 langste achtbanen van Nederland.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/lpp2F0ZR0I4?rel=0&showinfo=0" frameborder="0" gesture="media" allow="encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Pretpark vergelijker - intensiteit attractie

Intensiteit: Matig

Pretpark vergelijker - type attractie

Soort attractie: Achtbaan

Pretpark vergelijker - minimale lengte

Minimale lengte: 110

Pretpark vergelijker - maximale lengte

Maximale lengte: 220

[mrp_rating_form rating_form_id="2"]

1 Reactie

  1. richard P

    Leuk achtbaan! 🙂 jammer dat je nog een keer in de rij moet staan als je wilt wisselen van water naar vuur en andersom 😛

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *