Top 10 langste achtbanen van Nederland

Langste achtbanen ter wereldSnelste achtbanen ter wereld

Langste achtbanen van Nederland!!

In deze lijst, “de 10 langste achtbanen van Nederland” maak je kennis met de langste achtbanen van ons land.  Houd je goed vast en bereid je voor op de langste rit van je leven want hier volgen de 10 langste achtbanen van Nederland:

10. Vogel Rok (643 m)

Een indoor coaster op de nummer 10! Wie had dat gedacht! De Vogel Rok is één van de speciale achtbanen van de Efteling. Het thema is mooi vormgegeven en het unieke aan deze baan is dat hij volledig indoor is. Mede om deze redenen hebben we de Vogel Rok een plaats gegeven in de top 10 beste achtbanen van Nederland. De achtbaan is gebouwd door Vekoma en gaat alweer eventjes mee. Hij stamt ui 1998.

Inversies: 0
Maximale g-kracht: 3.5 g

Maximale snelheid

65

Km/u

Baanhoogte

25

Meter

Baanlengte

643

Meter

Ritduur

1:41

Minuten

9. Condor (662 m)

Gebouwd in 1994 door Vekoma is dit de oudste achtbaan van Walibi Holland. De maximale snelheid ligt op 80 kilometer per uur. Toen de Condor gebouwd werd was het de eerste achtbaan op het Europese vasteland waar de stoeltjes onder de rails hingen. Het was zelfs de eerste achtbaan wereldwijd waarbij 2 stoeltjes naar elkaar zitten in plaats van 4. Inmiddels vinden we in veel andere parken ook omgekeerde achtbanen. Walibi Holland heeft de meeste achtbanen in deze lijst van langste achtbanen in Nederland. Het park is al jaren koploper op het gebied van achtbanen.

Inversies: 5
Maximale g-kracht: 4.5 g

Maximale snelheid

80

Km/u

Baanhoogte

32

Meter

Baanlengte

662

Meter

Ritduur

2:02

Minuten

8. Lost Gravity (680 m)

Net iets langer dan zijn voorganger in de lijst van langste achtbanen van Nederland staat de Lost Gravity. Nog maar net geopend in 2016 is dit de nieuwste baan van Walibi Holland. Tijdens de 680 meter durende fantastische rit onderga je verschillende soort g-krachten wat ervoor zorgt dat je een gevoel van gewichtsloosheid ervaart. Vandaar ook de naam natuurlijk. De hele achtbaan is gebouwd in het space thema. Hij is gebouwd door MACK Rides.

Inversies: 3
Maximale g-kracht: 4.3 g

Maximale snelheid

87

Km/u

Baanhoogte

32

Meter

Baanlengte

680

Meter

Ritduur

1:22

Minuten

7. Python (750 m)

De Python is het icoon van het park de Efteling. Vernoemd naar de reusachtige slang is dit met recht één van de beste achtbanen van het park. De lengte is goed voor een 7e plek op de lijst van langste achtbanen van Nederland. De baan is spectaculair. Hij heeft inversies, een flinke afdaling en goeie bochten. Hij is gebouwd in 1981 door Vekoma. In 2018 is de baan volledige gereviseerd.

Inversies: 4
Maximale g-kracht: 3.5 g

Maximale snelheid

75

Km/u

Baanhoogte

29

Meter

Baanlengte

750

Meter

Ritduur

2:08

Minuten

6. Joris en de Draak (788 m)

Joris en de Draak zijn 2 vrijwel identieke houten achtbanen in de Efteling. Volledig in het draken thema nemen de 2 achtbanen het tegen elkaar op. Wie is het snelste en verslaat als eerste de draak? Het is al een gigantische beleving om te kijken naar de gigantische gevaarte. Het thema is prachtig voorgegeven en zeg nou zelf: houten achtbanen zien er altijd fantastisch uit! De baan komt uit 2010 en is gebouwd door het Amerikaanse Great Coasters International.

Inversies: 0
Maximale g-kracht: 3 g

Maximale snelheid

75

Km/u

Baanhoogte

25

Meter

Baanlengte

788

Meter

Ritduur

2:00

Minuten

5. Fenix (813 m)

De enige en eerste wing coaster in Nederland vinden we in Toverland. Een wing coaster houdt in dat de stoeltjes in een soort armen zich links en rechts van de trein bevinden. Als je naar beneden kijkt heb je dus het idee dat er geen rails onder je is! Dit geeft een fantastische effect aan de achtbaan. Ook de andere specs van de Fenix zijn indrukwekkend. De Fenix is gebouwd door Bolliger & Mabillard. Hij opende zijn deuren in 2018.

Inversies: 3
Maximale g-kracht: onbekend

Maximale snelheid

95

Km/u

Baanhoogte

40

Meter

Baanlengte

813

Meter

Ritduur

1:20

Minuten

4. Xpress: Platform 13 (996 m)

De meest spectaculaire gelanceerde achtbaan van Nederland en volgens ons zelfs de beste achtbaan in Nederland vinden we op nummer 4 de Xpress: Platform 13. Dit gelanceerde snelheidsmonster is in het jaar 2000 gebouwd door Vekoma in Walibi. De baan is een waar kunstwerk. De bochten, inversies en hoogteverschillen volgen zich zo snel achter elkaar op dat de g-krachten de hoogte in vliegen. De baan is lang en compact wat voor een fantastische ervaring zorgt. Eentje die je niet snel zult vergeten!

 

Inversies: 3
Acceleratiesnelheid: 0 tot 90 in 2.9 seconden
Maximale g-kracht: 5 g

Maximale snelheid

90

Km/u

Baanhoogte

25.8

Meter

Baanlengte

996

Meter

Ritduur

1:40

Minuten

3. Robin Hood (1035 m)

Houten achtbanen doen het altijd goed als het gaat om lengte. Over het algemeen zijn ze langer dan hun stalen kameraden. Zo vinden we de Robin Hood op nummer 3 van langste achtbanen van Nederland. De achtbaan staat in Walibi Holland. Er zijn plannen om de achtbaan in 2019 om te bouwen tot een hybrid achtbaan. Een combinatie van hout en staal dus. Maar zo ver is het nog niet. Je hebt nog heel 2018 om de Robin Hood te bezoeker. De baan is gebouwd door Vekoma en geopend in 2000.

Inversies: 0
Maximale g-kracht: 3.7 g

Maximale snelheid

Km/u

Baanhoogte

Meter

Baanlengte

Meter

Ritduur

Minuten

2. Troy (1077 m)

De snelste en hoogste houten achtbaan van Nederland doet ook mee aan de langste achtbanen van Nederland. Troy is de houten achtbaan van Toverland en gelijk de op één na snelste achtbaan van dit park. Dit monsterlijke gevaarte is in feite iets minder hoog dan de Robin Hood. Zo’n 10 centimeter om precies te zijn. Toch is Troy de recordhouder omdat hij een hogere val heeft. Troy is gebouwd in 2007 door Great Coasters International. Hij staat op een gedeelde nummer 4 van de snelste achtbanen van Nederland!

Inversies: 0
Maximale g-kracht: 2.4 g

Maximale snelheid

90

Km/u

Baanhoogte

31.9

Meter

Baanlengte

1077

Meter

Ritduur

1:50

Minuten

1. Goliath (1214 m)

Niet geheel verbazingwekkend is de snelste en hoogste achtbaan van Nederland ook de langste achtbaan van Nederland. De Goliath in Walibi Holland is al sinds de bouw door Intamin AG in 2002 koploper. De Goliath is een stalen achtbaan zonder inversies. Het spektakel moet vooral komen van de grootte val naar beneden die hem zijn maximale snelheid geeft. Het uitzicht vanaf deze grote hoogte is prachtig! Bijna 150 meter langer dan de nummer 2 is hij duidelijk de langste achtbaan van Nederland!

Inversies: 0
Maximale g-kracht: 3.8 g

Maximale snelheid

106

Km/u

Baanhoogte

46.8

Meter

Baanlengte

1214

Meter

Ritduur

1:32

Minuten

Langste achtbanen van Nederland

Elke paar jaar worden er achtbanen bijgebouwd in Nederland. Meestal volgen we deze processen op de voet. Mochten we er toch eentje vergeten zijn in de lijst van langste achtbanen van Nederland, of vind je het gewoon leuk om je ervaringen te delen over deze achtbanen? Laat een reactie achter hieronder.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10. Vogel Rok

Langste achtbanen van Nederland - Vogel Rok - Pretpark Vergelijker.nl

9. Condor

Langste achtbanen van Nederland - Condor - Pretpark Vergelijker.nl

8. Lost Gravity

Langste achtbanen van Nederland - Lost Gravity - Pretpark Vergelijker.nl

7. Python

Langste achtbanen van Nederland - Python - Pretpark Vergelijker.nl

6. Joris en de Draak

Langste achtbanen van Nederland - Joris en de Draak - Pretpark Vergelijker.nl

5. Fenix

Langste achtbanen van Nederland - Fenix - Pretpark Vergelijker.nl

4. Xpress: Platform 13

Langste achtbanen van Nederland - Xpress Platform 13 - Pretpark Vergelijker.nl

3. Robin Hood

Langste achtbanen van Nederland - Robin Hood - Pretpark Vergelijker.nl

2. Troy

Langste achtbanen van Nederland - Troy - Pretpark Vergelijker.nl

1. Goliath

Langste achtbanen van Nederland – Goliath – Pretpark Vergelijker.nl