Vogel Rok - Efteling - Pretpark Vergelijker.nl

Vogel Rok

Efteling | 1 reactie

[mrp_rating_result rating_form_id="2" no_rating_results_text="Deze attractie is nog niet beoordeeld. Wees de eerste!" show_rich_snippets="true"]

Vliegensvlug in het donker

Achtbaan in de duisternis! Vogel Rok neemt je mee! In zijn klauwen beleef je een huiveringwekkende vlucht in het donker. Langs slangen door de duisternis totdat de enorme roofvogel met de kracht van wel honderd leeuwen zijn nest bereikt heeft. Beleef het avontuur net als Sinbad de Zeeman. Vogel Rok is een achtbaan in het donker. De achtbaan gaat niet over de kop, maar suist wel met 65 km/u door het donker. Voor deze attractie dien je minimaal 1,20 m te zijn. Ouders van kleine kinderen kunnen ook gebruik maken van de babyswitch. Hiermee kunnen zij om beurten in de attractie en hoeven zij niet twee keer in de wachtrij te staan. Vogel Rok is niet toegankelijk voor zwangere vrouwen.

Vogel Rok is een overdekte achtbaan in het donker (een zogenaamde ‘Dark Ride’) in het Reizenrijk. De baan ligt in een 3000 m2 groot gebouw aan de noordoostelijke rand van de Efteling. De achtbaan is gebouwd door Vekoma, model Custom MK-900, en kent geen inversies. Van bovenaf gezien heeft de rit de klassieke vorm van een achtbaan namelijk een achtje! Het feit dat deze baan volledig indoor is en zijn toch nog best indrukwekkende top snelheid maken hem de hekkensluiter van de top 10 beste achtbanen van Nederland. Daarnaast staat hij op nummer 10 van langste achtbanen van Nederland! Dit is helemaal indrukwekkend voor een indoor baan.

De attractie is gethematiseerd op basis van ontwerpen van Ton van de Ven naar het mythologische fabeldier uit het verhaal De tweede zeereis van Sindbad de Zeeman uit de verhalenbundel van de Sprookjes van 1001 Nacht. Een Rok is een grote vogel met het lichaam van een reusachtige adelaar en de kracht van honderd leeuwen. In De tweede zeereis wordt de zeeman Sindbad door de Rok opgetild en voor een lange, avontuurlijke vlucht meegenomen naar het nest van de vogel. Naast dit verhaal bestaat er een tweede verhaal waar Vogel Rok een rol in speelt, getiteld De vijfde zeereis van Sindbad de Zeeman.

Vogel Rok, de vierde achtbaan die in de Efteling werd gebouwd, opende op 9 april 1998. De eerste ideeën voor een achtbaan door het donker dateren al uit de jaren zestig, maar de concrete plannen voor Vogel Rok werden pas in 1996 gepresenteerd nadat voorstellen voor onder andere de Python Plus en een kopie van de Eurosat van MACK Rides niet doorgingen. Vogel Rok vergde een investering van ongeveer 28 miljoen gulden. Daarmee was het op dat moment de duurste attractie die het park ooit gebouwd had. De attractie werd na vier jaar aan voorbereiding gebouwd in negen maanden tijd.

De Vogel Rok is 1 van de 6 achtbanen van de Efteling.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/7ADp6sAq6B4?rel=0&showinfo=0" frameborder="0" gesture="media" allow="encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Pretpark vergelijker - intensiteit attractie

Intensiteit: Matig

Pretpark vergelijker - type attractie

Soort attractie: Achtbaan

Pretpark vergelijker - minimale lengte

Minimale lengte: 120

Pretpark vergelijker - maximale lengte

Maximale lengte: 220

[mrp_rating_form rating_form_id="2"]

1 Reactie

  1. Agnes de Bie

    Vogel rock een must-seen als je in de Efteling bent. Hoewel ik hem toch ook ergens een beetje suf vindt. Herken je dat?

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *