Goliath - Walibi Holland - Pretpark Vergelijker.nl
[mrp_rating_result rating_form_id="2" no_rating_results_text="Deze attractie is nog niet beoordeeld. Wees de eerste!" show_rich_snippets="true"]

De hoogste en snelste achtbaan van de benelux

De snelste, hoogste en langste achtbaan van de Benelux. Goliath is 46 meter hoog en met snelheden van maximaal 106 km/u raas je door de sensationele horizontale looping en over de 1,2 km lange baan.

Goliath is een stalen achtbaan in Walibi Holland en met een hoogte van 46,8 meter is hij officieel de hoogste achtbaan van de Benelux. In 2007 werd deze titel tijdelijk overgenomen door Vertigo in zusterpark Walibi Belgium, met een hoogte van 55 meter. Met de sloop van Vertigo is het hoogterecord van de Benelux weer terug bij Goliath. Ook is de Goliath de recordhouder van de snelste stalen achtbaan in de Benelux met 106 km/u. Daarnaast is het ook nog eens de langste achtbaan van de Benelux van 1214,8 meter. Het ritje duurt ondanks de lengte 1 minuut en 32 seconden. Er kunnen maximaal 1200 mensen per uur in de achtbaan.

De achtbaan is ontworpen door het Duitse ingenieursbureau Büro Stengel GmbH en werd gebouwd door Intamin AG. De kosten voor het bouwen lagen rond de € 11,4 miljoen. De eerste rondjes werden gereden in 2002, destijds behoorde Walibi Holland tot de pretparkenketen van Six Flags, die al in twee andere parken achtbanen soortgelijk aan de Goliath had staan. De Goliath is vanaf het eerste moment een enorm populaire achtbaan binnen Walibi Holland. Bij de treinen valt ook iets op, de eerste trein heeft de groene kleur van het spoor, en de tweede trein heeft de oorspronkelijk paarse kleur van de ondersteuningen. Walibi Holland heeft de meeste achtbanen van de Nederlandse pretparken. Hier vind je een mooi overzicht van ale deze snelheidsmonsters.

Naast de aanvoerder van de lijst snelste achtbanen van Nederland is het ook de nummer 1 als het gaat om langste achtbanen van Nederland en hoogste achtbanen van Nederland! Daarnaast staat de Goliath ook op nummer 4 van de lijst met beste achtbanen van Nederland. Lees hier meer over een bizar ongeluk wat is gebeurd bij de Goliath.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/J2-iiqMRfAY?rel=0&showinfo=0" frameborder="0" gesture="media" allow="encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Pretpark vergelijker - intensiteit attractie

Intensiteit: Intensief

Pretpark vergelijker - type attractie

Soort attractie: Achtbaan

Pretpark vergelijker - minimale lengte

Minimale lengte: 150

Pretpark vergelijker - maximale lengte

Maximale lengte: 210

[mrp_rating_form rating_form_id="2"]

4 Reacties

 1. leendert de geyter

  super acht baan de kik van de dag

  Antwoord
 2. boris

  echt een top achtbaan! ben er in een half uur 5 rondjes in geweest!

  Antwoord
 3. Jan Draaksen

  Do i need to say more. klassieker die fantastisch BLIJFT 🙂

  Antwoord
 4. Pieter

  Top achtbaan helemaal geweldig en inderdaad heel hoog

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Goliath - Walibi Holland - Pretpark Vergelijker.nl

Het nieuwe kleurenpakket van de Goliath

Rechts op de foto zie je de nieuwe kleuren van de Goliath. De baan in nu donker blauw en de steunpilaren zwart. Het geheel heeft een wat stoerdere uitstraling gekregen wat wel past bij de snelste achtbaan van Nederland. Een linkje verf over de baan was ook wel hard nodig. Voordat de achtbaan geverfd werd zag je dat er veel verf afgebladerd was op de gebieden waar veel druk op de rails staat. Dit is ook helemaal niet gek na ruim 10 jaar intensief gebruik.

Goliath Snelste Achtbaan van Nederland!

Op de foto links zie je goed de grote hoogte van de Goliath. Hier zal de trein binnen enkele ogenblikken vanaf razen. Zoals je kunt lezen in de 10 snelste achtbanen van Nederland wordt na de val van deze hoogte de maximum snelheid gehaald: 106 kilometer per uur. Als snelste achtbaan van Nederland heeft hij natuurlijk een reputatie hoog te houden. Daarom vond Walibi Holland dat het tijd was voor een geheel nieuw kleurtje. Op deze foto zie je nog de oude kleur van de baan: groene baan en paarse steunpilaren.

Goliath - Walibi Holland - Pretpark Vergelijker.nl