Troy - Toverland - Pretpark Vergelijker.nl
[mrp_rating_result rating_form_id="2" no_rating_results_text="Deze attractie is nog niet beoordeeld. Wees de eerste!" show_rich_snippets="true"]

Beleef de sensatie van Troy!

Dit is DE houten achtbaan van Toverland. Sterker nog, dit is de snelste, hoogste en langste houten achtbaan van de Benelux! Dit imense houten gevaarte tart alle wetten van de natuur. Met verschrikkelijke krachten gieren de strijdwagens van Troy over de houten baan, op weg naar de overwinning. De adrenaline stroomt door je lijf en dat moet ook want je zit middenin de slag om Troje! Eerst 35 meter de hoogte in en dan met enorme kracht en 90 km per uur op het doel af! Alles is geoorloofd en alleen de dappersten kunnen meestrijden. Maak je klaar voor de indrukwekkendste achtbaanrit van je leven!

Troy in Toverland is sinds 1 juli 2007 de grootste, langste, snelste en hoogste houten achtbaan van de Benelux! De baan is 31,9 meter hoog, 1077 meter lang, behaalt een snelheid van 90 km/uur en duurt 1 minuut en 50 seconden. Er kunnen per uur 850 mensen met Troy mee in 2 treintjes waar per keer 12 mensen mee kunnen. De totale kosten om Troy te kunnen bouwen waren ongeveer 6,5 miljoen euro. Wist je dat er wel 2500 m3 hout in de achtbaan verwerkt zit en maar liefst 90.000 bouten?

De attractie is gebouwd door het Amerikaanse Great Coasters International. Tijdens de rit zul je G krachten ervaren van wel 2,4 G! Deze attracie is de best bezochte attractie van Toverland en daarmee de trekpleister van het park. Mogelijk brengt de nieuwe achtbaan de Fenix hier binnenkort verandering in? Deze baan gaat nog 5 kilometer per uur harder en het bijzonder aan de Fenix is dat het een wiingcoaster is. Dit wil zeggen dat je voor je gevoel naast de baan zweeft.

Je vindt Troy in het gebied “Troy Area” van Attractiepark Toverland. Tijdens de rit zal er een onride foto worden gemaakt die je na de rit kan aanschaffen. De indrukwekkende snelheid van Troy leveren hem een gedeelde nummer 4 plek op in de lijst van snelste achtbanen van Nederland. Ook staat hij op plek 7 wat betreft de beste achtbanen van Nederland! Erg indrukwekkend voor een houten achtbaan. Daarnaast is het ook nog eens de op één na langste achtbaan van Nederland! Ook als het gaat om de 10 hoogste achtbanen van Nederland doet hij in de achterhoede mee. Troy is één van de achtbanen van Toverland.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/R50oBNww5x4?rel=0&showinfo=0" frameborder="0" gesture="media" allow="encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Pretpark vergelijker - intensiteit attractie

Intensiteit: Intensief

Pretpark vergelijker - type attractie

Soort attractie: Achtbaan

Pretpark vergelijker - minimale lengte

Minimale lengte: 120

Pretpark vergelijker - maximale lengte

Maximale lengte: 220

[mrp_rating_form rating_form_id="2"]

3 Reacties

 1. Huib

  Echte en gave baan! Ontzettend van genoten. By far de beste houten achtbaan van Nederland en ook qua beste achtbanen in Nederland staat deze zeker wel in mijn top 3!

  Antwoord
 2. Achtbaan gek

  Gaaaf deze baan is te gek1!!! 😀

  Antwoord
 3. ToerBoy12

  😎 de snelste, langste en hoogste houten achtbaan…. ingaan duhh 😎

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Troy - Toverland - Pretpark Vergelijker.nl

Bouw en onderhoud van Troy

Op deze foto uit 2007 rechts zie je de bouw van de achtbaan Troy. Het zien van een houten achtbaan is altijd al een spectaculair gezicht. Het bouwen ervan helemaal. Houten achtbanen hebben over het algemeen veel onderhoud nodig. Ze moeten vaker gecontroleerd worden dan stalen achtbanen en over het algemeen hebben ze meer reparaties nodig. Leuk weetje: Troy is zo onderhoudsintensief dat er 2 monteurs full time aan kunnen werken. Dit is dus nog afgezien van de 3 man personeel die nodig zijn om de achtbaan te laten draaien.

Troy: Snelste Houten Achtbaan van Nederland

Zoals jullie weten is Troy in Toverland de snelste houten achtbaan van Nederland! Met 90 kilometer per uur stormt hij naar beneden. Op deze foto zie je de eerste afdaling van de achtbaan waar hij zijn snelste moment beleeft. Je wordt er met een kabel naartoe getrokken en dan losgelaten. Vervolgens val je dus keihard naar beneden. Naast dat het de snelste houten achtbaan is in Nederland, is het ook nog eens de nummer vier op de algemene lijst van snelste achtbanen van Nederland. Deze plek moet hij wel delen met de Baron 1898 in de Efteling en De Xpress: Platform 13 die ook allebei 90 kilometer per uur halen.

Troy - Toverland - Pretpark Vergelijker.nl