Condor - Walibi Holland - Pretpark Vergelijker.nl
[mrp_rating_result rating_form_id="2" no_rating_results_text="Deze attractie is nog niet beoordeeld. Wees de eerste!" show_rich_snippets="true"]

Condor neemt je mee in haar klauwen

Condor neemt je mee in haar klauwen voor een duizelingwekkende vlucht. Hangend aan de onderkant van de baan vliegen je benen door de lucht en zoeft de grond onder je door. En dat vanaf 32 meter hoogte met een snelheid van 8 km/u!

Condor (voorheen El Condor) is de omgekeerde achtbaan in Walibi Holland en werd in 1994 door Vekoma gebouwd. Hij was de eerste achtbaan op het Europese vasteland waar de stoeltjes onder de rails hangen en de eerste ter wereld waarbij twee stoeltjes naast elkaar zitten in plaats van vier. Deze achtbaan was de eerste van twee prototypes. Deze achtbaan is een zogeheten Suspended Looping Coaster, van welk type inmiddels ook vele versies zijn te vinden in andere parken, waaronder de MP-Xpress in Movie Park Germany. In 2011 is de baan opnieuw uitgelijnd om de rit soepeler te laten verlopen. In het najaar van 2013 werd de rail van de achtbaan opnieuw geschilderd. De ondersteuningspalen van de baan bleven groen, maar de rails veranderden van wit naar oranje. De officiële naam werd toen ook gewijzigd naar Condor, maar bij de ingang van de attractie prijkt anno 2016 nog steeds “El Condor” op de gevel. In februari en maart 2017 werden de ondersteuningspalen ook opnieuw geverfd, maar deze behielden wel hun kleur.

Het hoogste punt van Condor ligt op 32 meter hoogte en de achtbaan heeft een topsnelheid van 80 km/h. Als je de hem bezoekt ga je 5 keer over de kop, driemaal verticaal en tweemaal horizontaal! Er waren eerst drie achtbaantreinen, en alle drie zijn ze tot 2002 gebruikt. Blauw en rood waren de belangrijkste treinen, geel was reserve. Omdat als er drie treinen werden ingezet er slechts 120 mensen extra per uur de rit konden beleven werd er nooit met drie treinen tegelijk gereden. Tevens werd het elektrisch systeem er erg door belast en schoten sommige secties regelmatig in storing. De gele trein is na 2002 gesloopt om de goede onderdelen in de andere treinen te kunnen gebruiken.

De maximale snelheid levert de Condor een 8e plek op van de lijst met snelste achtbanen van Nederland. Daar boven op plaatsen we hem op de 3e plek van de beste achtbanen van Nederland. Dat betekend dat er maar 2 achtbanen beter zijn dan deze! De Condor heeft deze plek te danken aan zijn vele inversies, snelheid en de compactheid van de baan. Het feit dat hij onder de baan hangt is ook een fantastisch detail! Qua baanlengte scoort hij goed, hij staat op nummer 9 van de langste achtbanen van Nederland. Ook qua hoogte doet hij mee met de toppers. Hij staat op een gedeelde nummer 5 van de hoogste achtbanen van Nederland. Hier is een overzicht van alle achtbanen van Walibi Holland.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/cQyZNN-Erzw?rel=0&showinfo=0&start=16" frameborder="0" gesture="media" allow="encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Pretpark vergelijker - intensiteit attractie

Intensiteit: Intensief

Pretpark vergelijker - type attractie

Soort attractie: Achtbaan

Pretpark vergelijker - minimale lengte

Minimale lengte: 140

Pretpark vergelijker - maximale lengte

Maximale lengte: 200

[mrp_rating_form rating_form_id="2"]

3 Reacties

 1. Johan

  slechste achtbaan waar ik ooit op ben geweest

  Antwoord
 2. Bram B

  Fijne rit 😎

  Antwoord
 3. Pieter O

  Grote fan van condor ben ik, altijd leuk en lekker snel. wachttijd viel mee, na 20 minuten konden we hardgaan. fijn hoor!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *