Geschiedenis Movie Park Germany

Movie Park Germany is een pretpark gelegen nabij de Duitse plaats Bottrop. In het park draait alles om de filmwereld. Veel attracties en themagebieden zijn hier ook naar gethematiseerd. Sinds de opening in 1996 is er veel veranderd in het pretpark, vanwege een aantal opeenvolgende overnames van het park door diverse bedrijven.

Het park werd op 30 juni 1996 geopend onder de naam Warner Brothers Movie World op het filmterrein van de organisatie Bavaria Film. Het park kreeg als slogan Hollywood in Germany. In 1999 werd het park verkocht aan de organisatie Premier Parks, nu beter bekend als Six Flags. Aangezien de licenties in handen waren van Warner Brothers had dit geen gevolgen voor de attracties, shows en personages in het park.

In april 2004 verkocht Six Flags al zijn parken in Europa, waardoor het park in handen viel van Star Parks die licenties had van MGM, 20th Century Fox en Nickelodeon. Dit had grote gevolgen voor het park, aangezien dit betekende dat de personages en attracties die bijvoorbeeld gethematiseerd waren naar de Looney Tunes opnieuw gethematiseerd moesten worden. Zo werd de simulator Batman Ride vervangen door Time Riders, de darkride Looney Tunes Adventure door Ice Age Adventure en de rapid river Neverending Story door Mystery River. Tevens veranderde in 2005 de naam van het park naar het huidige Movie Park Germany.

Praktische informatie Movie Park Germany

Movie Park Germany

Adres:

Warner-Allee 1
46244 in Bottrop, Duitsland

Telefoonnummer:

+49 2045 899899

Alle attracties van Movie Park Germany

  • Type

Park Plattegrond Movie Park Germany

Movie Park Germany - Pretpark plattegrond - Pretpark Vergelijker.nl