MP Xpress - Movie Park Germany - Pretpark Vergelijker.nl
[mrp_rating_result rating_form_id="2" no_rating_results_text="Deze attractie is nog niet beoordeeld. Wees de eerste!" show_rich_snippets="true"]

Ruim 600 meter snelheid met niets tussen je voeten en de grond. Durf jij het aan?

MP Xpress – de naam van deze achtbaan zegt alles: dat je in het Movie Park Germany bent, zul je in sneltreinvaart vergeten! En waarom? Omdat de MP Xpress geen gewone achtbaan is: de rails bevinden zich niet onder de wagens, maar boven je hoofd! Lijkt in eerste instantie onbelangrijk, maar maakt wel een enorm verschil als je tijdens de rit omlaag kijkt: je ziet weliswaar de veilige grond onder je voeten, maar daartussen ligt nog ongeveer 30 meter!

Is dat geen probleem voor je? Jij durft een rit met de MP Xpress wel aan? Stap dan in, zet de schouderbeugel vast en doe je veiligheidsgordel om, want we gaan van start. De rit begint rustig en langzaam gaat je wagentje de eerste helling op. “MP Xpress?”, zul je denken. “Echt niet!” Maar deze gedachte en alle andere gedachten zullen met topsnelheid uit je hoofd worden geblazen als je met ongeveer 80 km/uur op de grond afsuist. Dat je vanuit duizelingwekkende hoogten over het Movie Park Germany kunt uitkijken, zul je niet eens merken vanwege de adrenaline die door je aders stroomt. Tijdens de rit met de MP Xpress zul je wat beleven – inclusief looping!

MP Xpress is een stalen omgekeerde achtbaan gebouwd door Vekoma. Hij kent wel 5 inversies! Dit is gelijk aan El Condor in Walibi Holland. Ook de topsnelheid en de maximale hoogte zit vrijwel gelijk verschil in. De twee achtbanen lijken dan ook erg veel op elkaar. De MP Xpress is met zijn 33 hoogte net 2 meter hoger. De maximale snelheid is 90 kilometer per uur.

De totale track is om precies te zijn 689 meter lang. De achtbaan zal hier in een totale tijd van 1:36 overheen gaan. Er fungeren 2 treinen met een capaciteit van 20 personen per trein. Dit stelt de baan in staat om 1040 bezoeker per uur te verwerken.

Je vindt de MP Express in het thema deel “The Old West” van Movie Park Germany. Het is mogelijk om een fast pass te gebruiken voor deze attractie. Het is één van de 6 achtbanen van het pretpark.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/Mc-kOIR6Bg4?rel=0&showinfo=0" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Pretpark vergelijker - intensiteit attractie

Intensiteit: Intensief

Pretpark vergelijker - type attractie

Soort attractie: Achtbaan

Pretpark vergelijker - minimale lengte

Minimale lengte: 130

Pretpark vergelijker - maximale lengte

Maximale lengte: 220

[mrp_rating_form rating_form_id="2"]

1 Reactie

  1. Sanne

    Wat een achtbaan!! wau wau wow. Deze krijgt van mij dus echt wel een 5

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *