Beste Pretpark Nederland

Op deze pagina bekijken we wat het beste pretpark is in Nederland. Dit is natuurlijk voor iedereen anders. De één wil wilde achtbanen en angstaanjagende attracties. De ander wil met de kinderen een rustig ritje maken in een bootvaart attractie. Op deze pagina: beste pretpark Nederland beschrijven we de leukste pretparken per doelgroep. Voor ieder wat wils dus! We geven advies voor de verschillende groepen pretpark liefhebbers:

  • Beste Pretpark Nederland voor achtbaanfans
  • Beste Pretpark Nederland voor thema liefhebbers
  • Beste Pretpark Nederland voor het hele gezin
  • Beste Pretpark Nederland voor jonge kinderen

 

 

Beste Pretpark Nederland voor achtbaanfans: Walibi Holland

In deze categorie hebben we een duidelijke winnaar. Namelijk Walibi Holland. Niet alleen heeft Walibi Holland de meeste achtbanen. Maar ook verreweg de leukste. Van de 7 achtbanen totaal staan er namelijk 6 in de lijst met snelste achtbanen van Nederland en 5 in de lijst met beste achtbanen van Nederland. Reden genoeg om dit park te adviseren als beste pretpark Nederland voor achtbaanfans.

Achtbanen Walibi Holland

De slogan van Walibi Holland is dan ook hard gaan. Dit zijn de absolute top achtbanen van het park. De Goliath is de snelste en hoogste achtbaan in Nederland. Zijn topsnelheid is een indrukwekkende 106 km/u! De Condor is een omgekeerde achtbaan. Dit wil zeggen dat je onder de baan hangt. Xpress: Platoform 13 is een achtbaan waar je wordt afgeschoten, altijd leuk! De nieuwste achtbaan van Walibi Holland is de Lost Gravity. Met indrukwekkend specs lopen de negatieve g-krachten zo hoog op dat je jezelf gewichtloos voelt! De achtbaan met de meeste g-krachten is de Speed of Sound. Deze baan doet het hele parcours nog eens in zijn achteruit. Ook de houten achtbaan mag er zijn. De Robin hood komt met een indrukwekkende 80 kilometer per uur langs gescheurd! Dan blijft als 7e achtbaan alleen nog de Drako over. Een kinderachtbaan. Op deze pagina vind je een nog uitgebreider overzicht van alle achtbanen van Walibi Holland. Maar het is duidelijk: voor achtbanen moet je in Walibi Holland zijn. Overduidelijk is Walibi Holland het beste pretpark Nederland als het over achtbanen gaat.

2e keus beste pretpark Nederland voor achtbaanfans

Een leuke 2e keus voor achtbaanfans die op zoek zijn naar het beste pretpark van Nederland zou bijvoorbeeld de Efteling of Toverland kunnen zijn. Deze parken hebben beiden 6 achtbanen en doen dus in aantal bijna niet onder voor Walibi. Wel zijn de achtbanen in de Efteling en Toverland een heel stuk minder spectaculair. De parken hebben vaak maar 1 of 2 echt speciale achtbanen. Meer weten over alle achtbanen van de Efteling of Toverland. Bekijk dan de pagina’s: achtbanen Efteling en achtbanen Toverland.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/NP7T2yAF_8Q?rel=0&showinfo=0" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Beste pretpark Nederland voor Thema liefhebbers: de Efteling

Ook over deze categorie bestaat er weinig twijfel welk pretpark we zullen aanraden. Het Brabantse Pretpark de Efteling is al sinds we kunnen herinneren koploper op dit gebied. Iedereen is bekend met het sprookjesbos en Holle Bolle Gijs die “papier hier” door het park heen roept. En dit is niet alles. Ook de attracties hebben fantastische thema gekregen.

Thematisering van de attracties

Denk bijvoorbeeld aan de nieuwste achtbaan: Baron 1898. deze achtbaan is helemaal gethematiseerd naar een goudmijn uit de 19e eeuw. Zo hebben eigenlijk alle achtbanen in de Efteling een eigen thema. Ook andere attracties zoals de Fata Morgana en Villa Volta zorgen voor een fantastische beleving waar je je ogen uit kijkt.

2e keus beste pretpark Nederland voor Thema liefhebbers

Het pretpark Toverland is overduidelijk de 2e keus als het gaat om beste thema pretpark Nederland. Het kan (nog) niet tippen aan de Efteling maar weet zeker ook een bijzondere sfeer neer te zetten.

Beste Pretpark Nederland voor het hele gezin: de Efteling

BIj deze categorie Beste Pretpark Nederland zoeken we het beste allround park. Een pretpark wat dus leuk is voor ouders, oudere kinderen en jonge kinderen. We concluderen dat dit opnieuw de Efteling is. Dit park heeft namelijk een breed arrangement aan attracties. Zo zijn de Python en de Baron 1898 redelijk spectaculaire achtbanen die leuk zijn als ouder en oudere kinderen. Verder heeft het park een breed scala aan wat rustigere achtbanen zoals de Vliegende Hollander, Joris en de Draak en de Bobsleebaan. Qua kinderattractie doet de Efteling ook niet onder. We kennen allemaal het sprookjesbos wat leuk is voor de kleintjes, en zelfs als volwassene blijft het leuk om hier doorheen te lopen! Daarnaast kent de Efteling nog ruim 25 rustige attracties die leuk zijn voor kleine kinderen of waar je je ogen uit kunt kijken.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/at1nfbub2kU?rel=0&showinfo=0" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Beste Pretpark Nederland voor jonge kinderen: Julianatoren

Dit is overduidelijk kinderpretpark Julianatoren. Je zult hier geen extreme attracties of gillende achtbanen tegenkomen. Alleen maar rustige attracties die leuk zijn voor jonge kinderen. Het park heeft enorm veel attracties en is eigenlijk net een enorme mechanische speeltuin. Carrousellen, speeltuinen, glijbanen, rondvaartattracties en spelattracties. Julianatoren kent het allemaal. Dit park is erg leuk voor kleine kinderen maar heeft gelijk al minder te bieden voor tieners.

Beste Pretpark Nederland

Op bezoek geweest in één van deze parken of zijn er andere parken waarvan jij vindt dat ze in deze lijst moeten staan? Laat het weten in de reacties!

1 Reactie

  1. Papa beer

    Julianatoren viel ons zwaar tegen. Het is allemaal zo hutje mutje volgebouwd. Geen momenten of plekken van rust, niet ergens heen lopen en je kunt je kinderen gewoon neerzetten en zelf ergens gaan zitten iets anders doen. Tja dat vind 90% van alle moderne mensen misschien leuk, maar ik ga naar een pretpark om SAMEN herrieneringen te creëren, anders kan ik wel naar een binnenspeeltuin. Voor mijn gezin met 4 kids nooit meer.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *