Geschiedenis Julianatoren

Julianatoren is een kinderpretpark in Nederland ten oosten van Apeldoorn. Het pretpark heeft vooral attracties die leuk zijn voor (jonge)kinderen. Verreweg de meeste attracties zijn rustig. Het park opende zijn deuren in 1910 en is vernoemd naar princes Juliana die in 1909 geboren werd. Het park heeft verder als namen gehad: Princes Julianatoren en Koningin Julianatoren. Opvallend feitje is dat de naam ten tijde van de tweede wereld oorlog (1940-1945) veranderd moest worden in Julia Toren. Na de oorlog is dit weer terug gedraait naar Koningin Julianatoren. Het park kreeg in 2014 zijn huidige naam: Julianatoren.
Het park is gebouwd rond een hoge toren. Deze was in 1910 gereed. De toren draagt dezelfde naam als het park en heeft tegenwoordig de status van rijksmonument. Het park is veruit het beste pretparken in Nederland voor kinderen.
In de jaren 50 begon het park hard te groeien door de toename van het publiek. Er kwamen verschillende attracties bij zoals autootjes, spookhuis, Old Timers en motorbootjes. In 1963 moest het pretpark “Prins Bernhard Dal” wat op nog geen kilometer afstand lag worden gesloten door de komst van een waterwingebied. De attracties hiervan zijn toen verplaatst en het park is samengevoegd met Julianatoren. In de jaren 70 en 80 kwamen er nogmaals een heleboel attracties bij. Waaronder een achtbaan. Jul de muis en Julia de muis hebben een makeover gekregen en spelen de hoofdmascottes van het park.

Praktische informatie Julianatoren

Julianatoren

Adres:

Amersfoortseweg 35
7313 AC Apeldoorn

Telefoonnummer:

055 355 3265

Alle attracties van Julianatoren

  • Type

Park Plattegrond Julianatoren

Julianatoren - pretpark - kaart - Pretpark Vergelijker.n