Sprookjesbos

Efteling | 1 reactie

[mrp_rating_result rating_form_id="2" no_rating_results_text="Deze attractie is nog niet beoordeeld. Wees de eerste!" show_rich_snippets="true"]

Sprookjes bestaan écht

In het grootste levende prentenboek loop je tussen reuzen en trollen. Zie je fakirs vliegen en rode schoentjes dansen. Staan torens met paardenstaartladders en schatten met gouden kronen. Ontdek de wondere wereld van het Sprookjesbos.

Het Sprookjesbos is een dichtbegroeid gebied van zes hectare in Marerijk waar sinds 1952 diverse sprookjes staan uitgebeeld. De uitbeeldingen kunnen scènes in overdekte gebouwen zijn, tafereeltjes in de openlucht, of in de vorm van een animatronic, beeld of fontein. Het is de eerste attractie die door Anton Pieck en Peter Reijnders ontworpen werd en staat daarmee aan de basis van de rijke geschiedenis van de Efteling. Het Sprookjesbos is in de loop van bijna 65 jaar danig uitgebreid. Latere toevoegingen zijn ontworpen door Ton van de Ven, Henny Knoet, Michel den Dulk, Robert-Jaap Jansen, Karel Willemen, Pim-Martijn Sanders en Alessio Castellani.

In het Sprookjesbos zijn 29 uitbeeldingen te zien van mythische figuren en sprookjes van sprookjesschrijvers als de gebroeders Grimm, Hans Christian Andersen en Charles Perrault, maar ook onbekendere verhalen van bijvoorbeeld Koningin Fabiola en sprookjes bedacht door de Efteling zelf. Al deze sprookjes zijn volgens een vastgestelde route te bekijken, maar via sluipwegen is het ook mogelijk een eigen route te volgen. Verder vind je in het Sprookjesbos negentien muzikale paddenstoelen, twee Holle Bolle Gijzen, een toiletgroep, een horecapunt, drie herdenkingsmonumenten, drie rookzones en een openluchttheater in het Sprookjesbos te vinden.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/t9LYfvLlk1s?rel=0&showinfo=0&start=6" frameborder="0" gesture="media" allow="encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Pretpark vergelijker - intensiteit attractie

Intensiteit: Rustig

Pretpark vergelijker - type attractie

Soort attractie: Tour

Pretpark vergelijker - minimale lengte

Minimale lengte: 80

Pretpark vergelijker - maximale lengte

Maximale lengte: 220

[mrp_rating_form rating_form_id="2"]

1 Reactie

  1. Gwendolyn B

    Het leuke sprookjesbos blijft leuk voor de kindjes om doorheen te lopen 🙂

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *