Robin Hood - Walibi Holland - Pretpark
[mrp_rating_result rating_form_id="2" no_rating_results_text="Deze attractie is nog niet beoordeeld. Wees de eerste!" show_rich_snippets="true"]

Met 92 km/u over 1.085 meter hout

De achtbaan Untamed gaat zijn deuren openen op 1 juli 2019. Pretpark Vergelijker houdt bij hoe het gaat en welke specs deze geweldige nieuwe achtbaan van Walibi Holland gaat krijgen.

Untamed wordt een Hybrid Coaster. Dit wil zeggen dat de achtbaan zowel van hout is als van staal en combineert op deze manier het beste van 2 achtbaan types. Het is de eerste Hybrid Coaster in Nederland!

De baan is grotendeels gebouwd op het oude houten skelet van de Robin Hood. Dit was voorheen de houten achtbaan van Walibi. Jammer dat deze dus weg is, maar niet getreurd: de nieuiwe achtbaan van Walibi Holland wordt namelijk hoger, langer en sneller! En als extra bonus gaat hij ook nog eens over de kop.

De baan heeft een snelheid van 92 kilometer en krijgt daarmee een plaats in de lijst met snelste achtbanen van Nederland.

Ook de hoogte van Untamed wordt beter dan de oude Robin Hood. Deze is namelijk 36,5 meter. Wat goed is voor een 3e plek op de lijst met hoogste achtbanen van Nederland.

Als klap op de vuurpijl wordt Untamed ook nog eens verlengt. De Robin Hood scoorde al een derde plek op de lijst van langste achtbanen van Nederland. Deze was 1035 meter lang. Untamed blijft op dezelfde plek staan met een lengte van 1085 meter.

Zoals je kunt zien is Untamed een echte recordbreker! We houden je hieronder aan de pagina op de hoogte van de bouw. Wij zijn erg benieuwd in ieder geval!

Walibi Holland pakt goed uit met deze achtbaan. De bouwer van de baan is Rocky Mountain Coaster. Een bedrijf uit Amerika wat gespecialiseerd is in het maken van Hybrid Coasters.

Pretpark vergelijker - intensiteit attractie

Intensiteit: Intensief

Pretpark vergelijker - type attractie

Soort attractie: Achtbaan

Pretpark vergelijker - minimale lengte

Minimale lengte: 120

Pretpark vergelijker - maximale lengte

Maximale lengte: 220

[mrp_rating_form rating_form_id="2"]

3 Reacties

 1. Ronald Lokers

  Fantastische baan, wat mij betreft de meest spectaculaire achtbaan van Nederland.

  Antwoord
 2. Pieet

  geweldige baan 🙂 🙂 🙂

  Antwoord
 3. Bob de bouwer

  Ik vind de Robin Hood altijd erg leuk, het heeft toch iets bijzonders al dat hout. wat een mega bouwwerk.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Untamed Bouw!

Walibi Holland is al druk bezig met de promotie van de bouw van Untamed. Ze hopen zo de aandacht te krijgen van Media en we moeten ze nageven. Ze doen dit heel goed! Walibi is begonnen met een reportage over de sloop en de bouw van hun nieuwe achtbaan.

The making of Untamed

In de eerste aflevering hierboven zien we vooral de sloop van Robin Hood. Masha van Til verteld hier dat de reden is geweest om de Robin Hood te vervangen dat gasten de rit te “Bumbpy” vinden. In het filmpje links worden de eerste specificaties van de nieuwe achtbaan van Walibi Holland bekend gemaakt! De bouw vordert goed. In juli 2019 moet de baan open gaan!