El Rio Grande

Walibi Holland | 1 reactie

[mrp_rating_result rating_form_id="2" no_rating_results_text="Deze attractie is nog niet beoordeeld. Wees de eerste!" show_rich_snippets="true"]

Vaar mee op de El Rio Grande!

Vaar mee over de 375 meter lange latijns-amerikaanse rivier El Rio Grande. Het water neemt je mee door bochten en watervallen. Hoe meer mensen in het bootje, hoe wilder de rivier wordt!

De El Rio Grande in Walibi Holland is gebouwd in de winter van 1994 na de overname van Flevohof door Walibi Flevo. De baan is 375 meter lang en is volledig gebouwd in Noord-Amerikaanse stijl. De baan is gebouwd door attractiebouwer Vekoma. Bezoekers van El Rio Grande moeten minimaal 140 centimeter lang zijn indien zij zonder begeleider mee willen. Tussen de 90 en 140 centimeter lengte mag El Rio Grande alleen betreden worden onder begeleiding van een volwassene.

Tijdens het winteronderhoud in 2017 zijn de oorspronkelijke boten, afkomstig van Vekoma, vervangen voor volledig nieuwe boten van Hafema. De nieuwe boten zijn een variatie op de gebruikelijke boten van Hafema, echter zo aangepast dat ze geschikt zijn voor de minder diepe baan van Walibi. De boten zijn uitgevoerd in drie kleuren en voorzien van de motieven die in exotische themagebieden al meer worden toegepast. De nieuwe boten hebben een hogere capaciteit dan de oude, er kunnen nu 9 personen tegelijk de El Rio Grande af in plaats van 8 personen. De oude El Rio boten bestonden uit losse delen die sterk van elkaar konden bewegen. De nieuwe boten bestaan echter uit één geheel waardoor de ervaring van El Rio Grande weer anders geworden is.

De oude boten van de baan zijn nog niet volledig afgedankt, maar verplaatst naar Bellewaerde. Daar kunnen de boten dienen als vervanging of aanvulling op de boten van de Bengal Rapid River waar hetzelfde type boten nog steeeds gebruikt word.

Je zou denken dat er niet veel mis kan gaan in een attractie als deze. Helaas is dit niet het geval en is er een heel triest ongeluk gebeurt in deze attractie.

Pretpark vergelijker - intensiteit attractie

Intensiteit: Matig

Pretpark vergelijker - type attractie

Soort attractie: Wildwaterbaan

Pretpark vergelijker - minimale lengte

Minimale lengte: 90

Pretpark vergelijker - maximale lengte

Maximale lengte: 220

[mrp_rating_form rating_form_id="2"]

1 Reactie

  1. Marie van Deuredkom

    Super leuke attractie, aanrader op WARME dagen. 🙂 Bootjes zijn overigens al vervangen door andere die minder water spetteren is mijn ervaring. Desalniettemin als laatste attractie doen of op een hete dag.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *