Gold Rush - Slagharen - Pretpark Vergelijker.nl

Gold Rush

Slagharen | 3 reacties

[mrp_rating_result rating_form_id="2" no_rating_results_text="Deze attractie is nog niet beoordeeld. Wees de eerste!" show_rich_snippets="true"]

De eerste triple launch van Nederland!

In de Gold Rush wordt je niet één keer afgeschoten maar wel 3 keer. Eerst naar voren, dan langs hetzelfde stukje spoor naar achteren, en dan weer naar voren! Steeds iets sneller tot je in een topsnelheid naar boven schiet. En dan begint de baan pas! Je raast met de goud kar over de track heen. Afdalingen.. loopings.. niets is te gek. Tijdens de rit ga je in totaal 3 keer over de kop! Durf jij het aan?

Deze achtbaan is gebouwd naar het thema “goudkoorts”. In California komt op 24 januari 1848 een goudkoorts opgang nadat er iemand goud vindt! Uit alle hoeken komen mensen de riviertjes doorzoeken op zoek naar goud. De dorpen groeien uit tot steden. Er worden nieuwe manieren ingezet om het goud te vervoeren. Namelijk een stoomtrein.. Er wordt een uitgebreid spoornetwerk gebouwd.

De Gold Rush is een Gelanceerde stalen achtbaan met een van 95 kilometer per uur. Het hoogste punt van de achtbaan bevindt zich op 33 meter. De rit duurt in zijn geheel bijna een minuut. Er wordt met 1 trein tegelijkertijd gereden waar 20 personen in kunnen. Dit stelt de achtbaan in staat om 820 bezoekers per uur te verwerken. De totale baanlengte is 400 meter maar door het terugvallen van de trein na de lanceringen zal de trein zo een 620 meter afleggen. Met deze maximum snelheid is hij de op één na snelste achtbaan van Nederland! De andere indrukwekkende specs geven leveren de Gold Rush een mooie nummer 2 op van de lijst met beste achtbanen van Nederland. Daarnaast veroverd hij de 4e plek in de top 10 hoogste achtbanen van Nederland.

De attractie is geopend op 13 april 2017 en was de vervanging van de oudere achtbaan de Thunderloop. Hij is gebouwd door Gerstlauer Amusement Rides. En koste in totaal 5 miljoen euro. Na enkele weken moest de Gold Rush alweer sluiten omdat na test gebleken was dat de fundering niet sterk genoeg was. Na enkele aanpassingen hieraan werd de baan snel weer geopend.

Je vindt de Gold Rush in het themadeel “Wild West” van Slagharen.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/9QRnUZPmEhg?rel=0&showinfo=0" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Pretpark vergelijker - intensiteit attractie

Intensiteit: Intensief

Pretpark vergelijker - type attractie

Soort attractie: Achtbaan

Pretpark vergelijker - minimale lengte

Minimale lengte: 130

Pretpark vergelijker - maximale lengte

Maximale lengte: 220

[mrp_rating_form rating_form_id="2"]

3 Reacties

 1. emt

  stomzeg

  Antwoord
 2. Linda

  Wat een fantastische achtbaan zeg! die meerdere lancering zijn zo cool! :D:D

  Antwoord
 3. Bart

  Hele gave achtbaan. Lekker lancheren en rammen met die wagentjes, toppie!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gold Rush - Slagharen - Pretpark Vergelijker.nl

De Gold Rush heeft zeer indrukwekkende specs!

Zo is het bijvoorbeeld de op één na snelste achtbaan in Nederland. Ook staat hij op de nummer 2 van onze lijst: Beste achtbanen van Nederland. Of je het hier mee eens bent of niet. Eén ding is duidelijk: deze baan hoort bij de meest spectaculaire en bijzondere achtbanen van Nederland. Niet gek voor een attractie park met maar 2 achtbanen. In het plaatje links zie je alle inversies en andere baandelen waar de Gold Rush overheen gaat.

Gold Rush is een unieke achtbaan

Relatief nieuwe achtbaan de Gold Rush is de spectaculaire vervanging van de Thunder Loop die in 2016 gesloopt is. In die tijd was de Thunder Loop de achtbaan van slagharen. Omdat het onderhoud te duur werd heeft Slagharen een compleet nieuwe achtbaan gebouwd. En wat voor eentje! Dit is daadwerkelijk een unieke achtbaan omdat het de enige Triplle Lance baan is in Nederland. Hierboven wordt uitgelegd wat een Tripple Lance baan precies is. Links op de foto zie je de eerste klim waar de achtbaan dus overheen moet. De eerste keer is hier niet genoeg vaart voor en komt de achtbaan dus weer terug naar beneden.

Gold Rush - Slagharen - Pretpark Vergelijker.nl