Boomerang - Toverland - Pretpark Vergelijker.nl

Toos-Express

Toverland | 1 reactie

[mrp_rating_result rating_form_id="2" no_rating_results_text="Deze attractie is nog niet beoordeeld. Wees de eerste!" show_rich_snippets="true"]

Coole indoor achtbaan

De knotsgekke achtbaan dendert de hele dag door de indoor hall. Houd je goed vast. Want in deze rit ga je van grote hoogten naar flinke afdalingen terwijl je scherpe bochten en allerlei toeren uithaalt! De Toos-Express raast vlak langs allerlei andere attracties en hekken. Maar wees niet bang. Net als de echte Toos zal de Toos-Express weer veilig terugkomen waar hij woont: het station in dit geval. Beleef dit avontuur op volle toeren!

De Toos-Express is een stalen indoor achtbaan. Met een baanhoogte van slechts 12 meter weet hij toch een maximale snelheid te behalen van 60 kilometer per uur. De baan is geopend in 2001 en gebouwd door de Nederlandse attractiebouwer Vekoma. De baan is vrij kort. Namelijk 320 meter totaal. Hier totale rit duurt 52 seconden.

Het leuke aan de achtbaan is dat je door het themadeel Land van Toos gaat. Dit gebied is indoor. Door de beperkte ruimte zijn er vele kinderattracties en activiteiten dicht op en tussen de baan van de achtbaan heen gebouwd. Dit geeft een leuk effect.

In de periode 2001 tot 2003 heette de achtbaan “Achtbaan” met een eigen themalied. Dit lied is nog steeds te beluisteren.Tot 2018 heeft de achtbaan Boomerang geheten. De relatief rustige Toos-Express maakt hem zeer geschikt voor kinderen. Op zoek naar iets spectaculairders? Dan zijn Troy of de Booster Bike misschien meer achtbanen naar jouw smaak? Of nog erger: de Fenix!

Met zijn felle gele kleur is deze achtbaan niet te missen! De Toos-Express opende gelijk met het hele park en is daarmee de eerste achtbaan van het park Toverland. Deze attractie is leuk om met het hele gezin te beleven! Kinderen van 90 centimeter mogen namelijk al in deze achtbaan.

Je vindt de Toos-Express in het gebied “Land van Toos” van Attractiepark Toverland. De achtbaan is één van de achtbanen van het pretpark.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/Lzt-aOj8I_g?rel=0&showinfo=0" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Pretpark vergelijker - intensiteit attractie

Intensiteit: Matig

Pretpark vergelijker - type attractie

Soort attractie: Achtbaan

Pretpark vergelijker - minimale lengte

Minimale lengte: 90

Pretpark vergelijker - maximale lengte

Maximale lengte: 220

[mrp_rating_form rating_form_id="2"]

1 Reactie

  1. O. de Boer

    Heel leuk dat hij indoor is! dit geeft zo een leuk effect aan de achtbaan en brengt veel sfeer aan de hele hal. 🙂

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *