Booster Bike - Toverland - Pretpark Vergelijker.nl

Booster Bike

Toverland | 1 reactie

[mrp_rating_result rating_form_id="2" no_rating_results_text="Deze attractie is nog niet beoordeeld. Wees de eerste!" show_rich_snippets="true"]

Stap op de motor

Je denkt misschien dat deze achtbaan niet zoveel voor stelt. Hij is namelijk niet zo hoog. Maar vergis je niet! Als je op de motor stapt van de Booster Bike zal je al snel met enorme snelheid gelanceerd worden. Dit is een stalen gelanceerde motorfietsachtbaan! Dus stap op een motor en ga er helemaal tegenaan. Eerst volgen er stijgingen. Dan dalen. Vervolgens zul je alle kant worden op geslingerd in de vele en scherpe bochten van deze achtbaan.

Wat de Booster Bike echt een fantastisch effect geeft is dat je in deze achtbaan gaat zoals je op een motor zit. Je zit dus niet gewoon rechtop terwijl je de baan overschiet maar voorovergebogen!

Deze achtbaan is in 2004 gebouwd door de Nederlandse achtbaanbouwer Vekoma. Hij kent een maximale snelheid van 73 kilometer per uur. Deze snelheid wordt aan het begin van de baan gehaald door de lancering. Je wordt in 2.8 seconden naar deze maximale snelheid geschoten! Door de vele bochten zal je te maken krijgen met een G kracht van 2.5. De baan is 600 meter lang en het hoogste punt bevind zich op slechts 15 meter. Door de lancering is het toch de op twee na snelste achtbaan van Toverland. De hele rit duurt 1:08 min.

De Booster Bike valt goed op door de groene kleur van de baan en de groene stoeltjes. De gehele achtbaan kent één trein. De trein is verdeeld in 2 rijen van 8 motoren. Er kunnen dus 16 personen tegelijkertijd in deze attractie.

Je vindt de Booster Bike in het gebied “Magic Forest” van Attractiepark Toverland. Tijdens de rit wordt er een actie foto gemaakt die je na bij de uitgang van de attractie kunt aanschaffen. De Booster Bike is één van de achtbanen van Toverland. En haalt het jammer genoeg net niet in de lijst  “10 langste achtbanen van Nederland”. Hij zou nummer 11 zijn.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/Np3V5uB54Pk?rel=0&showinfo=0" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Pretpark vergelijker - intensiteit attractie

Intensiteit: Matig

Pretpark vergelijker - type attractie

Soort attractie: Achtbaan

Pretpark vergelijker - minimale lengte

Minimale lengte: 140

Pretpark vergelijker - maximale lengte

Maximale lengte: 220

[mrp_rating_form rating_form_id="2"]

1 Reactie

  1. Mister J

    Wauwww Gave achtbaan!!!! 😀 Zo cool dat je voorover zit

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *