Duinrell - Falcon - Pretpark Vergelijker.nl
[mrp_rating_result rating_form_id="2" no_rating_results_text="Deze attractie is nog niet beoordeeld. Wees de eerste!" show_rich_snippets="true"]

Achtbaan met duikvlucht en looping

Beleef de ride van je leven in de Falcon. Loodrecht 22 meter omhoog en in een kaarsrechte duikvlucht weer naar beneden. De looping, kurkentrekkers en onstuimige bochten die je nog te wachten staan, zijn allemaal even heftig!

De Falcon is een stalen achtbaan van het type Euro-Fighter in Duinrell. De achtbaan is geopend op 14 mei 2009 en is gebouwd door de Duitse attractiebouwer Gerstlauer. De Falcon heeft een baanlengte van 361 meter en een hoogte van 22 meter. Hij haalt een maximale snelheid van 70 kilometer per uur. De capaciteit van de achtbaan is acht personen per treintje en er worden twee treinen gebruikt. Echter, Falcon heeft drie treinen die alle drie tegelijkertijd operationeel kunnen zijn. Omdat het rijden van twee of drie treinen qua capaciteit niet veel verschil maakt, wordt dit vrijwel nooit gedaan. De capaciteit per uur is ongeveer 850 personen.

Duinrell wilde al in 2007 de achtbaan openen. Het park kreeg hiervoor toen geen vergunning van de gemeente Wassenaar. Op 7 mei 2008 werd de vergunningsaanvraag voor de achtbaan door de Raad van State afgewezen vanwege fouten bij diverse metingen in het ontwerp. Buurtbewoners waren namelijk tegen de plannen van Duinrell, omdat ze bang waren voor geluids- en verkeersoverlast. Op 7 januari 2009 werd het bestemmingsplan toch nog goedgekeurd, omdat uit verschillende rapporten niet bleek dat de achtbaan zou leiden tot extra overlast. Dit betekende dat er begonnen kon worden met de bouw van de achtbaan. Dit gebeurde kort daarna ook.

Falcon opende op 14 mei 2009. Duinrell had een week voor de opening van de Falcon mensen uitgenodigd om deel te nemen aan de testritten van de achtbaan. De naam ‘Falcon’ werd pas tijdens de opening bekendgemaakt. Daarvoor stond de baan te naam als ‘Rick’s Delight’.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/AdYlDLDFyiE?rel=0&showinfo=0&start=30" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Pretpark vergelijker - intensiteit attractie

Intensiteit: Intensief

Pretpark vergelijker - type attractie

Soort attractie: Achtbaan

Pretpark vergelijker - minimale lengte

Minimale lengte: 120

Pretpark vergelijker - maximale lengte

Maximale lengte: 220

[mrp_rating_form rating_form_id="2"]

2 Reacties

  1. Bo

    Zeker een keer doen!!!! 😀 😀

    Antwoord
  2. Peter Haringa

    Zeer intensieve en korte rit, wauw zeker een aanrader en wij hadden er wel 4x plezier van (regenachtige dag, weinig bezoekers)

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *